• De festa en festa

La Falla Mitja Capa de Benifaió afronta l´ exercici 20/21 amb optimisme i uns pressupostos ajusts

  • En l'última reunió general, celebrada per mitjans telemàtics, es va acordar reducció de quotes del 60%

  • A més, s´incrementarà un 33% el pressupost per a millorar el monument que no es va poder plantar, recolzant d´aquesta manera a l´artista faller

Representants 2020 - 2021

El passat 10 de maig, la Junta Local Fallera de Benifaió, de forma consensuada amb les cinc comissions locals, va acordar suspendre les Falles 2020, davant la situació provocada pel coronavirus COVID-19. Des d'aquell mateix moment, la Comissió Falla Mitja Capa es va posar a treballar en la preparació de les Falles 2021.


Així, el passat 17 de juny, la Comissió va celebrar, a través de mitjans telemàtics, una Reunió General en la qual es van aprovar, entre altres qüestions, el tancament de l'exercici 2019/2020 i el pressupost de l'exercici 2020/2021. Econòmicament, i tal com ve succeint durant els últims anys, l'exercici s'ha tancat amb beneficis, per la qual cosa s'han pogut plantejar uns pressupostos “realistes, però a la vegada optimistes”, tal com va destacar el president de la Falla, Vicente Choví Navarro, durant la celebració de la reunió.


2020/2021: gran reducció de quotes, però més diners per al monument


Una de les principals decisions adoptades en la Reunió General va ser una reducció generalitzada de les quotes dels fallers i falleres de la Comissió d'un 60%. En el cas dels infantils, no pagaran quota durant l'exercici 2020/2021, excepte els nous que s'apunten.


D'igual forma, es va aprovar augmentar un 33% el pressupost destinat al monument en l'exercici passat, que finalment no va poder plantar-se, per a afegir dos ninots grans a aquest. Així, s'aprofitarà per a commemorar el 45é aniversari de la Comissió, al mateix temps que es fa costat a l'artista faller Enrique Oliver, encarregat durant els últims anys de plantar els monuments de la Falla Mitja Capa.


Escut de la Falla Mitja Capa

La resta de les partides s'han calculat amb la perspectiva de que puguen ser revisades en funció del desenvolupament dels esdeveniments durant els pròxims mesos. La Falla ajustarà amb excedents de tresoreria el desfasament entre les despeses i els ingressos estimats. Amb aquest pressupost, es pretén celebrar, sempre que la situació ho permeta, una Setmana Fallera amb tots els actes habituals.


Tal com ja s'havia anunciat, els màxims representants de l'exercici 2019/2020 continuaran representant a la Comissió en el nou exercici, al costat dels seus acompanyants:

  • Rocío Soler i Fernández. Fallera Major 2020 i 2021.

  • Carlota Souto i Pellicer. Fallera Major Infantil 2020 i 2021

  • Marc Fernández i Romay. President Infantil 2020 i 2021

Des del Grup de Direcció es destaca que “tot i les dificultats pròpies de la situació per la qual travessem, els fallers i falleres de la Mitja Capa estan oferint una resposta exemplar. Sense anar més lluny, després de l'ajornament inicial de les Falles, van comprar els rams que ja estaven aguardats en les neveres de la floristeria per a l'Ofrena, sabent que ja no anava a celebrar-se, per a evitar el perjudici econòmic que aquesta circumstància anava a provocar-li”. De cara al nou exercici, “la Falla ha d'oferir una resposta d'acord amb les circumstàncies actuals, reforçant el seu compromís amb els fallers i falleres, amb els proveïdors i amb la ciutadania de Benifaió. Les mesures que hem adoptat van en eixa línia i ens permetran gaudir d'unes Falles de primer nivell, amb un impacte econòmic per a les famílies molt més moderat, una cosa molt necessària en aquests moments”.

La Comissió


#Actualitat #Falles2021 #FallaMitjaCapa #Benifaió #Covid19

23 vistas0 comentarios