top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Sandra Faus ja és la Fallera Major de Gandia 2020

El Museu Faller de Gandia es vestia de gala aquesta nit per celebrar un dels actes més importants de l’agenda fallera, la presentació de la Fallera Major de la ciutat, Sanda Faus Palmer. Fallers, gandians i autoritats es reunien aquesta nit al Museu Faller per a nomenar a Sandra com a la màxima representant de les festes josefines.


A partir de les 21.15 h arribaven amb cotxes oficials les components de la Cort d’Honor de la Fallera Major de Gandia al Museu Faller, Ha estat possible gràcies a la col·laboració de Moll Automoción, un dels patrocinadors més potents de les Falles de Gandia


I arribava el torn de la Fallera Major de Gandia, qui a les 22h acudia a la porta del Museu Faller acompanyada pel president de la Federació de Falles, Telmo Gadea. Un Scalibur, cedit per la Familia Peiró Bataller, traslladava als màxims representants de les Falles de Gandia al que seria l’inici d’un gran any. Nombrosos fallers, les Reines de les 23 comissions gandianes, presidents i Cort d’Honor rebien amb un fort aplaudiment a Sandra Faus. En aquest moment es descobrí el secret millor guardat, el color del tratge ‘Fallera Major de Gandia’ que lluïa Sandra per a tal ocasió. La Fallera Major de Gandia va escollir el color blau reial per al seu tratge oficial, aportant elegancia a una tela espectacular teixida als telars de la ‘Compañía Valenciana de la Seda’.


La presentació de la Fallera Major de Gandia començava amb la part protocol·lària de l’acte de la presentació. El Secretari de la Federació de Falles de Gandia, Òscar Morant, demanava la presència a l’escenari de la Fallera Major de Gandia any 2019, Laura Puig Martí, la qual tindria l’honor de col·locar la banda a la seu successora,Sandra Faus Palmer. Per la seua part, Laura Puig Marti acompanyada pel President de la Federació de Falles, Telmo Gadea tingué l’oportunitat d’acomiadar-se com es mereix de la Gandia fallera.


I arribà el moment més important de la nit, el secretari de la Federació de Falles, Òscar Morant, qui nomenà a Sandra Faus Palmer com a Fallera Major de Gandia de l’any 2020. La Fallera Major de Gandia, acompanyada per la presidenta d’honor i alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, recorregué els 15 metres de passarel·la que la duien al més alt de les falles de Gandia. Sandra amb un gran somriure saludava als fallers i fallers allí presents, als quals amb la seua mirada transmetia el respecte i estima que sent per les festes josefines.


Sandra Faus rebia aquesta nit la Joia representativa com a Fallera Major de Gandia i a més l’escut de la ciutat.

Seguidament, la Fallera Major de València 2019, Marina Civera, tingué l’honor de ser la Mantenidora de la Presentació de la Fallera Major de Gandia. Qui dirigí unes emotives paraules a la màxima representant.

Fou el torn de les Reines de la Falla i presidents de les 23 comissions gandianes, les quals tenien l’oportunitat de saludar i donar l’enhorabona a Sandra Faus Palmer. La màxima representant també rebia les salutacions de Juntes Locals Falleres d’altres localitats i cossos de seguretat de la ciutat. I de la seua falla Vila Nova.

Aquesta nit màgica acabà amb l’Himne Regional i donà inici al millor any faller de la màxima representant de les festes josefines.

Sandra Faus Palmer elegeix el BLAU REIAL per al lampazo ‘Fallera Major de Gandia’ teixit per “Compañia Valenciana de la seda” en blau reial per a la seua presentació.

Sandra Faus Palmer elegeix el BLAU REIAL per al lampazo ‘Fallera Major de Gandia’ teixit per “Compañia Valenciana de la seda” en blau reial per a la seua presentació.


Aquesta tela, de 54 cm d’ample conté el dibuix que va ser creat al 2013 per Rafael Català, i que  des d’aleshores sols llueixen les falleres majors de la ciutat. El color escollit i que ha estat tintat expressament per a Sandra és un blau molt fosc i intens que s’ha batejat com a “blau reial”, amb una combinació de  12 colors per a les flors de les que s’ha volgut destacar el roig i rosa pal, tot acompanyat de metall or. Sandra ha volgut supervisar i escollir personalment tots els complements que conformen el vestit, i una vegada més ha comptat amb els seus proveïdors habituals. Per això, el vestit de valenciana ha estat confeccionat per la seua modista de confiança, Vicenta, qui a més l’ha ajudat en tot aquest procés.


Les sinagües estan fetes totalment a mà per Maria Arocas en l’Alcúdia. La seua elaboració ha sigut mitjançant calat a mà sobre una tela de fil de cotó egipci. Amb més  700 hores de feina d’una sola persona i més de 630 fils calats estan rematades amb 81m d’entredosos de boixets en 2 colors i 12 metres de randes de boixets. Així s’ha aconseguit  un resultat meravellós alhora que exclusiu i totalment personalitzat per a la Fallera Major de Gandia.


L’adreç que llueix Sandra ha estat dissenyat i cisellat per José Bonora per a l’ocasió. Així, per a aquest vestit, ha escollit un model clàssic amb arracades de raïm xapat en or amb perla cultivada de 4,5mm. Pel que fa a la polsera  i el collar són de 7 voltes amb xicotets separadors també xapats en or i xicotetes perles a mode de detall personalitzat dins del model clàssic per al vestit del S XIX.


Pel que fa a la joia, està composada per 3 peces, seguint el mateix model. A més  l’adreç també el composen les agulles del monyo amb geometria quadrada i l’agulla de banda. Tot l’adreç està treballat íntegrament amb perla cultivada de diferents tamanys passades a mà amb fil Golfin.

Pel que fa a les pintes són un treball exclusiu obra de Castelló-Castelló Ciselladors, el motiu central de les quals és l’escut de la ciutat de Gandia, regal amb que aquesta casa obsequia a les Falleres Majors de la ciutat.


Quant a les manteletes estan confeccionades a la ciutat de València per Chelo manteletes, amb un disseny exclusiu de la seua col·lecció personal que creix any rere any des de 1987, amb 32 anys de trajectòria. Es tracta d’un treball totalment artesà de fil d’or brodat en cadeneta amb 18.031 lluentons banyats en or, sobre tul.  Aquest disseny ha estat dibuixat amb les pròpies mans de Chelo, rebent el nom de “Bàrbara”.


Les randes que llueix Sandra són de la casa Santos Textil. Unes peces brodades sobre tul de cotó molt lleuger amb una particular caiguda, pensades per al vestit del S. XIX. El dibuix recupera un disseny antic, capaç de combinar tres tipus de flors de gran tamany amb minúscules floretes enllaçades entre si formant enredaderes en el fistó final.


La llar del fil ha obsequiat a Sandra amb un alçador MODEL-A, que amb 6 volants encoixinats, fa que tinga un volum perfecte en les faldes amb teles de molt de pes,. En aquesta ocasió ha estat elaborat de manera exclusiva per a ella amb un polissó reforçat, per a major comoditat, amb cintura de goma i una capa de tul doble per a perfeccionar el vol de la falda.


Els pololos també de la llar del fil, estan elaborats amb tela de batista fina, combinada amb entredosos de Valencien Francés.


Quant als calcetins són un model brodat de flors i personalitzats amb la seua inicial fets en seda i raió de la casa Elvira Bella.  Les sabates són de Trinidad Meléndez. Es tracta del model ‘Gandia’ dissenyats expressament per a les Falleres Majors de Gandia des de 2019, regal de la seua companya de regnat Alba, Fallera Major Infantil de 2020.


Pel que fa a la perruqueria i maquillatge Sandra hui s’ha posat en les mans de Jessica Sabater i Reyes Alonso respectivament, qui al llarg de l’any s’encarreguen d’ella en cadascun dels seus actes.


Informació i fotografíes: Federació Junta Fallera Gandia

4 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page