top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Les fortes ratxes de vent obliga a suspendre la segona mascletà

  • Pirotecnia Dragón protagonitzarà demà la segona mascletà del mes de març amb material de producció pròpia. Presenciarà la mascletà el guionista del còmic Joker

Hui, a causa de les fortes ratxes de vent, ha sigut suspesa la mascletà de la debutant Pirotècnia Tamarit de València, que hauria d'haver sigut la segona del mes de març. Una mascletà que anava a ser dedicada als xiquets i les xiquetes víctimes de l'accident nuclear de Txernòbil, concretament a la Fundación Juntos por la Vida que enguany commemora els 25 anys des del primer acolliment de xiquets i xiquetes de la zona.


El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat la “il·lusió” que tenia esta empresa pirotècnica per poder disparar per primera vegada a la plaça de l'Ajuntament. A l'hora a què hauria d'haver-se disparat la mascletà, juntament amb les Falleres Majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d'honor, ha baixat a la plaça per saludar i donar ànims a tot l'equip. "És poc habitual que el vent ens obligue a suspendre una mascletà però ha sigut així esta vegada. Ens hem compromés a intentar buscar una nova data perquè puguen complir el seu somni i disparen una mascletà en esta plaça, que és la catedral de la pirotècnia", ha manifestat Galiana.


La segona mascletà del mes de març la dispararà demà, dimarts 3 de març, la debutant Pirotècnia Dragón de Villena, fundada l'any 2012. José María Enríquez i José Luis Matoses, dos dels tres socis fundadors i amb experiència en empreses com Caballer i Brunchú, han dissenyat una mascletà que tindrà el seu moment digital, un bombardeig des de vuit punts de la plaça de l’Ajuntament i el material del qual serà 99% de producció pròpia.


Cal destacar que en 2013 Pirotècnia Dragón va guanyar el primer Premi de Mascletàs Festes de la Magdalena a Castelló. Així mateix, han disparat en el Concurs d'Alacant de Fogueres de Sant Joan, cinc anys mascletà i tres anys castells de focs.


Un total de deu ciutadans i ciutadanes, triades per sorteig, presenciaran demà des del balcó de l'Ajuntament la mascletà de la jove pirotècnia alacantina. En ell compartiran l'espectacle amb l'alcalde de València, Joan Ribó, i les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García , i les seues corts d'honor. Un balcó en el qual també estaran integrants de la Junta Local Fallera d’Alaquàs; l'Associació de Víctimes del Metro; el nou cronista de la ciutat, Vicent Baydal; i el president de Porcelanosa, Manuel Colonques. A més es realitzarà la presentació del vídeo de falles d’enguany en col·laboració de la Delegació de Cultura Festiva amb la Diputació. També estarà present Azzarello, el guionista de Joker y 100 bales, un dels autors de còmic més reconeguts mundialment, present estos dies en el Saló de Còmic de València 2020 que se celebra en Fira València.


Ajuntament de València


10 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page