top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Les Falles se celebrarán del 15 al 19 de Juliol

  • L'Ajuntament comunica les noves dates falleres després de conéixer-se que els artistes han de desmuntar els monuments, que es traslladaran a Fira València

Amb la plantà completament parada des que s'anunciara la cancel·lació de les Falles 2020 de València pel coronavirus, a les comissions falleres se'ls obria una mar de dubtes davant una decisió històrica per part de les autoritats tant nacionals i autonòmiques com a locals. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha indicat, quan es complien quasi 24 hores des del fatídic moment de la suspensió, que les Falles 2020 es cremaran del 15 al 19 de juliol. I les mascletades que han sigut ajornades se celebran del 11 al 19 de juliol.


Amb la nova data de continuació de la gran festa falleres les comissions deuran ara acordar de manera interna juntament amb els seus respectius artistes el procés de demontatge de les falles perquè entre la Generalitat i l'Ajuntament procedisquen a traslladar els ninots i rematades fins a Fira València.


Per altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat als representants dels gremis d'artistes fallers que la Generalitat assumirà, com a mínim, el 50% del cost del desmuntatge i trasllat dels monuments que s'havien començat a plantar en els municipis que celebren aquestes festes i proposarà als ajuntaments que sufraguen la resta.


La falla municipal és cremarà avanç del dia 19 de març sense convocatoria publica i sense anunciar-ho.


55 visualizaciones0 comentarios

Commenti


bottom of page