top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Esboss de la Falla Plaça de la Reina - Pau- Sant Vicent 2020

La Falla Plaça de la Reina - Pau - Sant Vicent, més coneguda com "Tio Pep" va presentar ahir el seu projecte gran per a les Falles 2020.


Els artistes fallers Latorre i Sanz, Pepe Puche i Manuel Algarra realitzaran esta falla del centre del cap i casal.

"Al març de 1820 i després del triomf del pronunciament de Riego, un grup de liberals valencians encapçalats per l'italià Félix Casalis, va plantar una falla al carrer Saragossa cantó amb Santa Catalina on es posava en evidència el govern despòtic de Ferran VII i el seu lloctinent el general Elío. El promotor de la falla va utilitzar el mite de Faetó per a criticar al Rei Felón, i el seu atreviment li va costar la presó, però la gosadia va ser de tal transcendència que va passar a formar part de la memòria col·lectiva dels valencians, convertint-se en la primera falla de la qual sabem on, quan, com i perquè es va plantar.


El bicentenari d'este succés serà commemorat el mes de març vinent amb una reinterpretació d'aquella falla, que baix el lema LA CAIGUDA DE FAETÓ, traslladarà la situació política de llavors al moment de desgovern actual i utilitzant de nou el mite de Faetó, criticarà la insolència dels nostres dirigents incapaços d'agafar les regnes d'un país que s'afona per la seua ineptitud."


ESBOSS

Artista: Latorre i Sanz

Disseny: Pepe Puche

Ninot per a l´exposició: Manuel Algarra

Lema: La caiguda del Faetó

Pressupost: 24.100€

Secció: 2ªA

Informació i esboss: La Comissió


11 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page