top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Els escolars tindran vacacions des del 14 al 22 de març

  • L'ajuntament conseguix de la Generalitat que es considere festiu per als xiquets el divendres 20, en lo que enllaçaran nou dies lliures

Els xiquets que estudien en col·legis i instituts de la ciutat de Valéncia gojaran d'unes vacacions en tota regla en motiu de les Falles, que es prolongaran des del 14 al 22 de març, abdós inclouen. Açò serà possible perque la Direcció general de Centres Educatius ha acceptat la petició de l'Ajuntament de Valéncia de declarar eixe dia com «no lectiu». En caure en divendres, els escolars dispondran d'un «súper-aqüeducte» que començarà el divendres 13 per la vesprada, quan acabe la jornada escolar, i no tornaran a classes fins al dilluns 23.


Això no vol dir que als escolars se'ls «regale» eixe dia. Ho tindran que recuperar acabant el curs un dia més tard que la resta d'estudiants valencians: els alumnes d'Infantil i Primària finalitzaran el curs escolar el 19 de juny i no el 18, com estava previst inicialment, mentres que els estudiants d'Educació Secundària, Bachillerat i FP acabaran les classes el 17 de juny en lloc del 16.


Els col·legis de fòra, no tindran festiu


La mesura escolar, no obstant, té «trampa» per a molts escolars veïns de Valéncia: aquells que estudien en col·legis de fora del terme municipal tindran que anar a escola. Llevat que eixos ajuntaments estil Rocafort, Puçol, Bétera, L'Eliana... també formularen la mateixa petició. Ocorre en açò lo mateix que en la pròxima celebració de Sant Vicent Màrtir, que no se celebra en dites poblacions i els xiquets tenen que acudir com un dia normal.


Nou dies despres, els escolars tindrán unes altres vacacions llarges amb motiu de la Setmana Santa i Pasqua, del 9a l 20 d´abril.


Calendari laboral festiu 2020 en la Comunitat Valenciana

Durant el 2020 hi haurán 12 dies festius

1 gener - Any Nou

6 gener - Reis

19 març - Sant Josep

10 abril - Divendres Sant

13 abril - Dilluns de Pasqua

1 maig - Dia del treball

24 juny - Sant Joan

15 agost - Assumpció de la Verge

9 octubre - Dia de la Comunitat Valenciana

12 octubre - Festa Nacional

8 desembre - Dia de l´Inmaculada Concepció

25 desembre - Nadal


En València

22 gener - Sant Vicent Mártir

20 abril - Sant Vicent Ferrer


En Castelló

16 març - La Magdalena

29 juny - San Pere


En Alacant

23 abril - Santa Faç

22 juny - Fogueres


13 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page