top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Consuelo Llobell és exaltada com a Fallera Major de València 2020

Informa: Junta Central Fallera

Fotografíes: Armando Romero // JCF


En la vesprada nit del dissabte 25 de gener, el Palau dels Congressos de València a visgut l´ Exaltació de la Fallera Major de València i la seua Cort d´Honor de les Falles 2020.


La primera part de l´ exaltació a sigut amb la Banda Municipal, encapçalada per Rafael Sanz Espert, director de la Banda Municipal.


Els assistents i els telespectadors han gaudit de l´espectacle, on se ha gaudit de la "Jota espaïda", la "Havanera del Mediterrani", el "Bolero de Guadassuar", la "Trobà" o les "Valencianes de Corbera". Les veus dels cantadors Patxi Ferrer i Xavi de Bétera i les dolçaines de Paco de Domingo i Raimon Llobregat i el ball del Grup de Danses Alimara han fet emocionar al públic present.

En la segona part de l´ exaltació, va ser el moment amb més protocol de la vesprada - nit.

Les primeres en pujar al escenari. varen ser les components de la Cort d´Honor.


Sens dubte, un dels moments més esperats en les Exaltacions és la pujada de les Corts d'Honor. La seua aparició va creant un ambient molt especial que entremescla, a parts iguals, nervis i il·lusió i, acompanyades de la Suite “Cort d´Honor” del Mestre Francisco Grau Vergara, i de la veu de Rafael Martí Monforte, aconsegueixen dibuixar aqueix escenari màgic i perfecte que embolica aquesta nit de somni.


Vestides per Serrano i Navalón amb les sedes “Real” teixides per Entretelares, les dotze components de la Cort han recorregut els corredors de l'Auditori del Palau de Congressos embolicades per l'afecte del món faller fins a arribar a l'escenari on han sigut rebudes per Pere Fuset, de part del qual han rebut les bandes i les Joies que les acrediten com a Corts d'Honor de la Fallera Major de València 2020.


D'aquesta manera, les nostres dotze històries en sis colors, han viscut el seu moment més somiat.

En “Verd Oliva” han pintat les seues històries: Deborah Pascual Alegre, la generositat feta persona i, possiblement, la més detallista de les dotze; i Andrea Cea Blanco, la sensibilitat i la dolçor del grup.

Amb les seues manteletes i davantals d'Artesania Viana, i les randes de Santos Tèxtil, han posat un punt d'elegància en l'escenari.


Les histories “Caramel”, protagonitzades per Anna Duggan Capuz, la més riallera i sempre capaç d'aportar positivisme a qualsevol situació; i per Yasmine Espí Bonaviña, una treballadora insaciable. Elles han aportat un toc de serenitat ajudades pels adreços de ram de Art Antic i les pintes de Mes que pintes.


Embolicades en “Rosa” trobem les històries d'Helena Espert Roig, perfeccionista i exigent; i Paula Navarro Avallone, qui sempre porta l'honestedat i la lleialtat per bandera. Simbolitzen la innocència de la infantesa, aqueixa que un adult no ha de perdre. I així, com a xiquetes, han desfilat amb les seues sabates noves de Crisalen.


En color “Fiordo” hem conegut les històries de Yessica Iranzo López, decidida, constant i persistent; i Marta Tejedo Belenguer, d'intel·ligència enlluernadora i gran lluitadora per tot allò en el que cree.

Les histories “fiordo” han deixat en l'escenari el seu halo de lluentor, aqueix que tenen les persones que saben el que volen i que lluiten per això. Les Joies de Vicente Ballester han acabat d'aportar aqueix punt.


Les histories color “Pruna” les han escrites: Claudia Rodríguez Blanco, divertida i afectuosa; i Marina Fagoaga Benedito, sempre elegant i perfecta. La seua aportació a aquest escenari perfecte ha sigut la felicitat. La mateixa que han sentit en estrenar les seues calces de Cristina Peris.


I finalment, hem conegut les històries “Verde Aigua”, que portaven nom propi. D'una banda Andrea Grau Sirera, generosa i atenta, sempre pendent de les seues companyes; d'altra banda, Raquel Nebot Oliver, la més xicoteta de totes, però la més assenyada, aporta calma i serenitat sempre que és necessari. Elles han tancat la desfilada, aportant classe i saber estar i, com ja sabem, això es veu per fora però s'emporta per dins, i elles ho han fet amb les sinagües i cancans de Mavimar.


Així, les nostres dotze històries en sis colors, en peus al costat dels seus trons, han pintat el llenç perfecte, esperant ser completat de manera magistral per la Fallera Major de València.


Recentment entrada la nit, la sala del Palau de Congressos, s'omplia de solemnitat per a rebre en el seu escenari a la màxima representant de la festa fallera. Sota l'atenta mirada de familiars, amics, autoritats i les falleres majors i presidents de totes les comissions de la ciutat, Consuelo Llobell Frasquet feia la seua entrada en la passarel·la.


Un dels moments més esperats per a ella es feia realitat. Amb la serenitat que li caracteritza, va recórrer pas a pas la moqueta gràcies a les sabates de Criselen i les calces de Cristina Peris. Amb el seu delicat somriure, com l'alçaor de Ma-vi-mar que l'acompanyarà en el seu regnat i les precioses randes de Santos Tèxtil arribava a l'escenari.


Els aplaudiments envaïen l'entorn davant l'emoció de Consuelo. Brillava amb llum pròpia, com ho feien les seues manteletes d'Artesania Viana. El seu vestit, confeccionat per Serrano i Navalón, omplia l'escenari d'elegància, gràcies al bon fer de Vives i Marí, encarregat de teixir l'Espolí Fallera Major de València que Consuelo ha triat en color rosa Oporto.


Consuelo irradiava felicitat en aqueix moment, rebuda per l'Alcalde de la ciutat, Joan Ribó, arribava l'instant cim de la nit. La Fallera Major de València rebia la banda que l'acredita com a tal, un moment molt especial ja que era Aitana Hernández, la seua Fallera Major  Infantil, la xiqueta encarregada de portar-la. L'Alcalde ha fet impossició de la Joia de Vicente Ballester que la realça com la màxima representant del món faller.


Els assistents van homenatjar la seua Fallera Major amb un calorós aplaudiment que omplia de felicitat el rostre de Consuelo. L'emoció es reflectia en els seus ulls i en el seu etern somriure. Era moment d'ocupar la Cadira d'Or, lloc privilegiat on ser exaltada com a màxima representant. Lucas Garcia, President Infantil de Consuelo, ha sigut el patge encarregat de portar el coixí per acomodar-la en el seient.


Des d'allí, una expressió de satisfacció recorria el seu rostre engalanat amb l'adreç model clàssic de raïm de Art Antic, exclusiu per a la Fallera Major de València, i les pintes de Més q pintes, que reprodueixen el dibuix de l'espolí oficial, que lluïa al costat de la posticeria de Realce.


Ara sí, Consuelo Llobell Frasquet, és dignisima portadora de nostra més alta representació, ara sí, és Fallera Major de València per a les Falles de 2020.

Consuelo Llobell rep l'ofrena florar brindada per les institucions i entitats més rellevants de la nostra ciutat, així com per les festes amigues i veïnes


Ja exaltada com a Fallera Major de València 2020, i des de la Cadira d'Or, Consuelo Llobell ha rebut l'ofrena floral que li brinden les institucions i entitats més rellevants de la ciutat i les festes amigues de les ciutats de Borriana, Alacant i Castelló, que també han volgut sumar-se a aquesta enhorabona.


Aquestes són les cistelles que, portades per els portadors, han omplit de flor l'auditori del Palau de Congressos en el dia de l'Exaltació de la Fallera Major de València:


  • Molt Honorable Senyor President de la Generalitat Valenciana

  • Excel·lentíssim Senyor Delegat del Govern de la Comunitat Valenciana

  • Comandancia Naval de Valencia

  • Excel·lentíssim Senyor President de la Diputació Provincial de València

  • Senyor Rector Magnific de la Universitat Politécnica

  • Universitat de València

  • Capitania General i Comandància Militar de València i Castelló

  • Excel·lentíssim Senyor General Cap de la 6ª zona de la Guardia Civil

  • Jefatura Superior de Policia

  • Senyor President de la Cambra Oficial d´industria, Comerç i Navegació de València

  • Societat Cultural “Lo Rat Penat”

  • Gremi d´Artistes Fallers de València

  • València CF

  • Levante UD

  • Federació Valenciana de Cases Regionals d'Espanya

  • Junta Local Fallera de Borriana

  • Patronat Municipal de Festes i Junta de Festes de Castelló, Reina de les Festes de Castelló

  • Federació de les Fogueres de Sant Joan d´Alacant

  • Agrupació de Falles Centro

  • Sector La Roqueta -Arrancapins

  • Falla Albacete - Marvà

  • Junta Central Fallera

  • Excel-lentíssim Ajuntament de la Ciutat de València

La pirotècnia Peñarroja, de La Vall d'Uixó, ha sigut l'encarregada de posar el punt final a l'acte d'Exaltació de Consuelo Llobell i la seua Cort d'Honor


Com mana la tradició, i sempre que les condicions meteorològiques així ho han permés, després de finalitzar l'acte d'Exaltació els focs artificials han inundat de llum i color l'exterior del Palau de Congressos.


Consuelo, ja lluint la seua banda de Fallera Major de València i la Joia que l'acredita com a tal, ha sigut l'encarregada d'accionar el disparador que ha donat començament al castell. En tot moment ha estat acompanyada per les seues dotze companyes, així com de Carla i la seua Cort. D'aquesta manera, així, juntes, han viscut este final de somni, on la llum i la pólvora han cobrat eixe gran protagonisme que tenen dins de la nostra festa i tradició.


Un màgic final, ple de llum, soroll i pólvora, per a Consuelo que ha viscut un dels moments més esperats del seu regnat.


6 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page