top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

'Açò també passarà' s'acomiada fins al mes de juliol

  • El cos de la falla municipal diu adeu entre les flames en una cremà solitària

Aquest dilluns 16 de març passarà a la història. A la història de les Falles i a la memòria col·lectiva de les valencianes i dels valencians. Amb una plaça buida, només amb la presència dels efectius de la Policia i dels Bombers, va tindre lloc la Cremà de (part de) la falla municipal 2020. Amb un lema que ja s'ha convertit en un símbol de lluita i de solidaritat fallera, "Açò també passarà", les flames engolien la fusta de l'obra de Manolo Martín, José Ramón Espuig i el dissenyador Escif.


En unes circumstàncies excepcionals, amb l'Estat d'alarma decretat pel Govern i després de l'ajornament de les festes de les Falles per l'emergència sanitària a causa del COVID-19, la ciutadania valenciana contemplava des de les seues cases un dels moments més emocionants de la setmana fallera.


Les flames han cremat part del monument de la falla municipal 2020. La figura central, una dona meditadora amb la firma artística d'Escif, s'ha reivindicat com un símbol d'esperança de les Falles 2020, fins al punt que el cap s'ha salvat del foc fins la celebració de les Falles en juliol.


La falla municipal es va consumir en vora cinc minuts. "Açò també passarà" era el lema que tenia i enguany tot ha passat i encara ha de passar. El cos central del monument, sense cap, ja és història. Va desaparéixer davant dels artistes fallers, Manolo Martín J. R. Espuig i Escif. Només el cap de la dona, cobert amb una mascareta, s'ha salvat de la cremà.


Renaixerem de les nostres cendres. Perquè eixe és el sentit de les Falles. Perquè açò no és la Cremà de les Falles 2020. Perquè #AçòTambéPassarà. Ens veiem en juliol.

Junta Central Fallera

Fotografíes: Ajuntament de València


28 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page