top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Alba Ramón ja és oficialment la Fallera Major Infantil de Gandia 2020

Alba Ramón ja és oficialment la Fallera Major Infantil de Gandia. Com ve siguent tradició des de fa 11 anys, el Museu Faller tenia l’honor de ser l’amfitrió d’aquest emotiu esdeveniment.

A les 21.30 h començaven a arribar, amb cotxes oficials, les components de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil. Açò s’ha realitzat gràcies a la col•laboració de Moll Automoción, qui ha cedit els vehicles.

La Fallera Major Infantil de Gandia, Alba Ramón arribava al Museu Faller a les 22 h davant l’atenta mirada dels fallers de la ciutat. Telmo Gadea acompanyà en tot moment a la màxima representant del fallers de Gandia. Un Excalibur, cedit per la Família Peiró Bataller, traslladava a Alba i Telmo al que seria l’escenari d’una inoblidable nit. Les reines i presidents infantils de les 23 comissions, Cort d’Honor, Falleres Majors del 2019 i 2020, familiars i amics rebien a Alba Ramón amb un gran aplaudiment.

L’acte protocol•lari començava amb els membres de la Cort d’Honor Infantil, els quals travessaven la gran passarel•la que els convertiria en els millors companys de regnat de Alba Ramón.

Seguidament, el Secretari de la Federació de Falles de Gandia, Oscar Morant, demanava la presència a l’escenari de la Fallera Major Infantil de Gandia any 2019, Júlia Perles la qual tindria l’honor de col•locar la banda a la seu successora, Alba Ramón. I com a colofó final, fou el Secretari de la Federació de Falles, Oscar Morant, qui nomenà a Alba Ramón, com a Fallera Major Infantil de Gandia de l’any 2020.

Acompanyada per l’alcaldessa de la ciutat pels 15 metres de passarel•la, Alba Ramón saludava al públic assistent. La Fallera Major Infantil de Gandia, serena i amb un gran somriure, deixava bocabadat al públic assistent a la presentació. Alba és una xiqueta molt educada que sap el que representa el seu càrrec i així ho ha transmet en cada moment. I com no podia ser d’una altra manera, la Fallera Major Infantil captivà en tan sols un segons a tots els fallers de la nostra ciutat.

Com marcava la tradició, Júlia Perles, Fallera Major Infantil de l’any 2019, imposà la banda a Alba Ramón com a màxima representant de les Falles de Gandia. A més de la Joia representativa al seu nomenament.

La Presidenta d’Honor de les Falles de Gandia i alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, imposava l’escut d’or de la ciutat a la màxima representant de les falles de Gandia.

Començà el manteniment de Antonio Faus. Qui a més de demostrar la seua facilitat de paraula, enlluernà a tots els fallers i sobretot a la menuda Alba. Fou un discurs replet de sentiments i emocions, i agraí emotivament ser nomenat el Mantenidor de la presentació de la Fallera Major Infantil de Gandia.

Fou el torn de les Reines de la Falla i presidents de les 23 comissions gandianes, les quals tenien l’oportunitat de saludar i donar l’enhorabona a Alba Ramón. La màxima representant també rebia les salutacions de Juntes Locals Falleres d’altres localitats i cossos de seguretat de la ciutat. A més la seua comissió, la Falla Alqueria Nova, li feia una ofrena de flors.

Alba ja és la Fallera Major Infantil de Gandia per a l’any 2020 i amb serenitat comença el que serà un inoblidable any faller.


Alba Ramón Borja, llueix en la seua presentació el Lampazo ‘Fallera Major infantil de Gandia’ en color roig

Alba Ramón Borja, llueix en la seua presentació el Lampazo ‘Fallera Major infantil de Gandia’ teixit per ‘Compañia Valenciana de la Seda’ el color escollit per a ella es el seu color favorit el Roig classic d’aquesta casa.


El trage és del segle XIX i ha sigut teixit amb el model exclusiu ‘Fallera Major Infantil de Gandia’ pels telars de la ‘Companyia Valenciana de la Seda’. Entramat amb 12 colors de diferents games, destacant els roses, blaus i morats, el detall dels llaços que tanquen el ram de flors que són en cruu. Com a característica especial, el teixit no porta res en metall i la orla esta teixida en beige.

Quant a les pintes són un treball exclusiu obra de Castelló-Castelló Ciselladors i el motiu central de les quals és l’Escut de la ciutat de Gandia.

L’adreç que llueix Alba Ramón ha estat realitzat per José Bonora, i és el model clàssic de raïm. Xapat en or de 22K, tot treballat amb perla cultivada i topaci fí amb diversos grandàries. La Fallera Major Infantil llueix a joc de l’adreç: l’anell, el collar i polsera de 6 voltes de perla natural en malla. Quant a les manteletes que llueix Alba són de Viana. Les manteletes estan realitzades en cadeneta artesanal sobre tul suïs brocades en daurat i milers de lluentons metàl·lics de dues grandàries.


Aquest és un treball totalment artesanal i el dibuix que reprodueix pertany a l’arxiu de la casa, sent adaptat per a Alba tenint en compte el dibuix i grandària de la falda. Respecte a les randes, són a mà de la casa Adriluc. Han sigut triades especialment fent joc amb el trage i les manteletes.

Les cintes a to de seda tintades expressament per al vestit que llueix en la seua presentació. L’ahuecador és el model ‘A’ de la firma La Llar del Fil, adaptat a l’altura de Alba i necessitats de la tela. La xambreta i sinagua són també de La LLar del Fil amb la seua inicial bordada, Es tracta d’un treball llencer confeccionat amb batista fina, randes de valencie i xicotetes baines. Els calcetins són un model teixit en seda, personalitzats amb el seua inicial, obra d’Elvira Bella.

Les sabates són de Trinidad Meléndez. És el model ‘Gandia’ amb hebilla dissenyats expressament per a les Falleres Majors d’aquesta ciutat.

Tot ha estat supervisat i confeccionat per Juan Martí i el seu equip de Martí Indumentària.



Informació i fotografíes: Junta Fallera de Gandia


2 visualizaciones0 comentarios

Kommentare


bottom of page