top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

La crida d´Amparo i Neus i el pregó d´Antonio Vargas donen el tret d´eixida de les Falles de Dénia 2


Ja estem en falles! Amb aquest crit, Amparo Petrie i Neus Suárez, falleres majors de Dénia 2019, van anunciar a veïns i visitants que les falles a Dénia ja són una realitat.

Dissabte passat, i a una nova ubicació -la Plaça del Consell-, les màximes representants de les falles de Dénia van enaltir la festa, i especialment als que la componen. A més, per primera vegada en la història, la cort d'honor va tenir veu en un acte tan especial. No és per a menys, ja que han representat a Dénia en diversos municipis valencians al llarg de l'any.

Amparo i Neus van fer una crida a la germanor fallera, al gaudi i al respecte, i també a la igualtat entre homes i dones de les onze comissions que componen la ciutat de Dénia.

Amb les claus de la ciutat a la mà, les falleres majors de Dénia van cridar als quatre vents que la ciutat es vesteix de festa, el moment més esperat de l'any pels més de 2.000 fallers deniers.

Abans de la crida de les falleres majors, Antonio Vargas Zurita va pronunciar el seu pregó, un discurs reivindicatiu en el qual va sol·licitar més suport per part de l'administració i el suport i comprensió dels veïns en els dies de festa.

Vargas va elaborar el seu pregó després d'haver parlat amb els màxims representants de les comissions falleres, que li van traslladar les més importants reivindicacions del col·lectiu, com la necessitat d'una major agilitat en els tràmits amb l'ajuntament o el difícil que s'ha tornat el simple fet de tirar coets.

Amb la crida i el pregó, les falles de Dénia arrenquen uns dies apassionants que culminaran amb els monuments al carrer el proper 17 de març.

La crida de Amparo y Neus y el pregón de Antonio Vargas dan el pistoletazo de salida a las Fallas de Dénia 2019

Ja estem en falles! Con este grito, Amparo Petrie y Neus Suárez, falleras mayores de Dénia 2019, anunciaron a vecinos y visitantes que las fallas en Dénia ya son una realidad.

El pasado sábado, y una nueva ubicación -la Plaza del Consell-, las máximas representantes de las fallas de Dénia ensalzaron la fiesta, y especialmente a quienes la componen. Además, por primera vez en la historia, la corte de honor tuvo voz en un acto tan especial. No es para menos, puesto que han representado a Dénia en varios municipios valencianos a lo largo del año.

Amparo y Neus hicieron un llamamiento a la germanor fallera, al disfrute y al respeto, y también a la igualdad entre hombres y mujeres de las once comisiones que componen la ciudad de Dénia.

Con las llaves de la ciudad en la mano, las falleras mayores de Dénia gritaron a los cuatro vientos que la ciudad se viste de fiesta, el momento más esperado del año por los más de 2.000 falleros dianenses.

Antes de la crida de las falleras mayores, Antonio Vargas Zurita pronunció su pregón, un discurso reivindicativo en el que solicitó más apoyo por parte de la administración y el apoyo y comprensión de los vecinos en los días de fiesta.

Vargas elaboró su pregón después de haber hablado con los máximos representantes de las comisiones falleras, que le trasladaron las más importantes reivindicaciones del colectivo, como la necesidad de una mayor agilidad en los trámites con el ayuntamiento o lo difícil que se ha vuelto el simple hecho de tirar cohetes.

Con la crida y el pregón, las fallas de Dénia arrancan unos días apasionantes que culminarán con los monumentos en la calle el próximo 17 de marzo.

9 visualizaciones0 comentarios
bottom of page