top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Les falles de Dénia van celebrar la Gala Fallera amb el lliurament de recompenses i el reconeixement


La intensa activitat fallera d'aquest cap de setmana va tenir com a punt culminant la Gala Fallera que es va celebrar dissabte a la nit, després de la inauguració de l'Exposició del Ninot en la nova Llotja.

La fallera major de Dénia, Amparo Petrie, va presidir el lliurament de recompenses de Junta Local Fallera de Dénia i Junta Central Fallera de València a fallers de les onze comissions denieres pels seus anys censats i els càrrecs ostentats al llarg dels anys.

A continuació es va procedir al reconeixement al Faller Exemplar 2019, José Rafael Pérez Belenguer, Petete, de la falla Centro. Pérez Belenguer va rebre el reconeixement de mans de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i de la fallera major de Dénia, per a tot seguit escoltar les paraules que amics i familiars li havien preparat.

El primer va ser Ramon Bertó, que va destacar de Petete seu ampli coneixement de tots els vessants de les falles i intensa manera de viure la festa. La següent en prendre la paraula va ser la seva filla Lluna, que va destacar el gran amor que el seu pare li ha inculcat per les falles en general i per la falla centre en particular.

El protagonista de la nit es va mostrar agraït pel reconeixement que li realitzava el món faller, i va aprofitar per agrair, amb noms i cognoms, l'aprenentatge de moltes persones que s'han creuat en el seu camí en els últims 26 anys, el temps que porta en el món de les falles.

Abans de finalitzar, i de manera excepcional, Petete va voler estar acompanyat de qui en tantes ocasions ha estat al seu costat i que forma part de la seva història fallera, el faller Tito Barona, que molt emocionat li va dedicar unes breus però afectuoses paraules a l'homenatjat.

Las falla de Dénia celebraron la Gala Fallera con la entrega de recompensas y el reconocimiento al Fallero Ejemplar

La intensa actividad fallera de este fin de semana tuvo como punto culminante la Gala Fallera que se celebró el sábado por la tarde, después de la inauguración de la Exposición del Ninot en la nueva Lonja.

La fallera mayor de Dénia, Amparo Petrie, presidió la entrega de recompensas de Junta Local Fallera de Dénia y Junta Central Fallera de València a falleros de las once comisiones dianenses por sus años censados y los cargos ostentados a lo largo de los años.

A continuación se procedió al reconocimiento al Fallero Ejemplar 2019, José Rafael Pérez Belenguer, Petete, de la falla Centro. Pérez Belenguer recibió el reconocimiento de manos del alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, y de la fallera mayor de Dénia, para acto seguido escuchar las palabras que amigos y familiares le habían preparado.

El primer fue Ramón Bertó, que destacó de Petete su amplio conocimiento de todas las vertientes de las fallas y intensa manera de vivir la fiesta. La siguiente en tomar la palabra fue su hija Lluna, que destacó el gran amor que su padre le ha inculcado por las fallas en general y por la falla Centro en particular.

El protagonista de la noche se mostró agradecido por el reconocimiento que le realizaba el mundo fallero, y aprovechó para agradecer, con nombres y apellidos, el aprendizaje de muchas personas que se han cruzado en su camino en los últimos 26 años, el tiempo que lleva en el mundo de las fallas.

Antes de finalizar, y de manera excepcional, Petete quiso estar acompañado de quien en tantas ocasiones ha estado a su lado y que forma parte de su historia fallera, el fallero Tito Barona, que muy emocionado le dedicó unas breves pero cariñosas palabras al homenajeado.

12 visualizaciones0 comentarios
bottom of page