top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

ESPECIAL:_ Exaltació Fallera Major de València 2019: Marina Civera Moreno


A les 21:30 hores de la nit ha arribat Marina Civera al Palau de la Música, on hi habia molta gent esperant el moment de vore el seu tratge oficial "Blau Atlantis", que a les 20h apròx. ha fet eixida de sa casa per anar fins a l'Ajuntament on l'esperaba per el President de la JCF, Pere Fuset.

  • Arrels, un viatge cap al nostre origen emociona al públic del Palau de la Música

La primera part de l'Exaltació 2019 ha estat protagonitzada a l'espectacle “Arrels”, un viatge cap a les nostres arrels a través de la veu, la dansa i la música, cap a les quals ens han portat: Patxi Ferrer i Xavi, de Bétera; la Colla Federal, de la FVDIT; La Rondalla Arnadí; els Dansaires del Tramusser, d’Almussafes; i la Banda Municipal de Valéncia. Tot baix la direcció i supervisió de Rafael Sanz-Espert, director de la Banda Municipal de València.

La primera de les obres interpretades ha sigut “María Rosa”. Instruments de corda, dolçaines, dansaes i les veus han continuat amb el repertori ressonat a l'auditori de la Sala Iturbi i han fet de l'espectacle un moment emocionant molt de la vetlada.

El fermall d'or a tota la primera part d'espectacle l'ha posat la Banda Municipal de València tocant una nova versió del pasdoble València, acompanyat per les palmes espontànies del públic i baix l'atenta mirada d'una emocionada Marina Civera que no ha pogut contindre les llàgrimes en una de les nits més especials del seu regnat.

Fotografies: Armando Romero /JCF

La segona part, ja és l'acte protocolari de l'acte de l'Exaltació de la Fallera Major de València2019.

El Palau de la Musica viu un dels moments més bonics de la nit d'exaltació, els dos corredors de la Sala Iturbi rebien expectants a les components de la Cort d'Honor de Marina Civera Moreno.

El President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, esperava en l'escenari a les dotze xiques que componen la Cort d'Honor de la Fallera Major de València. Ell ha sigut l'encarregat de fer-los imposició de la seua banda i la joia que les acredita com a màximes representants del món faller. Després de rebre un detall floral han rebut la calor i l'afecte de tot el públic assistent. Entre ells, els seus familiars que orgullosos han gaudit d'aquests moments i les Falleres Majors de les seues comissions que ocupen la primera fila del teatre, per a no perdre detall d'eixos instants.

Una a una han anat ocupant els trons esperant rebre a la seua Fallera Major en aquesta nit màgica per a totes elles.

Al ritme de la Suite Cort d’Honor interpretada per la Banda Municipal de València, han somiat pas a pas per la Sala Iturbi fins a la seua arribada a l'escenari, després de ser nomenades per Rafael Martí Monforte:

Susana Yagüe Bodoque graduada en dret, de 23 anys, de la falla Peris i Valero - Cuba

Neus Lozola Amargós estudiant de Relacions laborals i Recursos Humans, de 23 anys, de la falla Mestre Serrano - Alacant

María Cavero Cuadros enginyera química, de 23 anys, de la falla Primat Reig - Sant Vicent de Paul

Azahara Vallet Sánchez biòloga molecular, de 29 anys, de la falla Pere Cabanes - Joan XXIII

Raquel Avivar Pardo estudiant d'odontologia, de 22 anys, de la falla Camí de Barcelona - Travessia de Montcada

Ana Ebri Monzó enginyera d'edificació, de 27 anys, de la falla Isabel La Catòlica - Cirilo Amorós

Elena María Rivero Simón infermera, de 32 anys, de la falla Gayano Lluch - Doctor Marco Merenciano

Laura Bennasar Lafuente infermera, de 25 anys, de la falla Rodriguez de Cepeda-Lorenzo Palmireno

Andrea López Salvador llicenciada en art dramàtic, de 23 anys, de la falla Carrera Malilla - Illa Cabrera

Marta Alacreu Ruiz graduada en magisteri d'educació primària, de 22 anys, de la falla Verge de Lepanto de Castellar

Laura Carballeda Mollá llicenciada en Màrqueting Comercial, de 22 anys, de la falla Albacete - Marvá

Paula Santarrufina Terrasa infermera, de 23 anys, de la falla Bilbao - Maximiliano Thous

Omplint de lluentor l'escenari, ocupant ja els seus trons de Cort d'Honor, esperen amb la màxima felicitat reflectida en els seus rostres a la Fallera Major de València.

Fotografies: Armando Romero / JCF

  • Marina rep la seua banda de Fallera Major de València

Després d’una nit plena d’emocions, arriba un dels moments més esperats per a la Fallera Major de València, Marina Civera. Marina acaba de pujar a l’escenari de la sala Iturbi envoltada d’una gran quantitat d’aplaudiments per part de tots els assistents que l’han acompanyada en el dia de la seua exaltació.

En tot moment, Marina ha saludat amb un somriure a tots els assistents acompanyada de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, per rebre la màxima insignia que l’acreditarà com a Fallera Major de València.

Ribó ha sigut l’encarregat d’imposar-li la banda al temps que el President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, li ha imposat la Joia.

Marina ha pogut vore mentre rebia el distintiu als seus familiars i amics i amigues del seu sector que es trobaven a les primeres files atents a cada moviment de la màxima representant.

Els patges, que han acompanyat a Pere Fuset a l’escenari han sigut el seu cosí-germà Robert Picazo, qui ja li va traure la seua banda de Fallera Major de la seua comissió, i la seua Fallera Major Infantil i president de la seua comissió Barri de Sant Josep, Cristina Luján i Javier Giner.

Fotografies: Armando Romero / JCF

Després de la imposició de bandes que acrediten a Marina Civera com la Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor com a tal, s'ha iniciat l'ofrena de cistelles de flors en honor a la màxima representant de tots els fallers.

Emocionada, Marina ha donat les gràcies a totes les persones que li han lliurat estes boniques i especials flors. Ara, al Palau de la Música llueix més colorit i amb el dolç i peculiar olor de les flors.

L'ordre de les cistelles ha sigut el següent:

1. SENYOR PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA

2. EXCEL·LENTÍSSIM SENYOR DELEGAT DEL GOVERN DE LA COMUNITAT VALENCIANA

3. CORTS VALENCIANES

4. COMANDANCIA NAVAL DE VALÈNCIA

5. EXCEL·LENTÍSSIM SENYOR PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ PROVINCIAL DE VALÈNCIA

6. SENYOR RECTOR MAGNÍFIC DE LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA

7. UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

8. CAPITANIA GENERAL I COMANDANCIA MILITAR DE VALÈNCIA I CASTELLÓ

9. EXCEL·LENTÍSSIM SENYOR GENERAL CAP DE LA 6a ZONA DE LA GUÀRDIA CIVIL

10. JEFATURA SUPERIOR DE POLICIA

11. SENYOR PRESIDENT DE LA CAMBRA OFICIAL D'INDÚSTRIA, COMERÇ I NAVEGACIÓ DE VALÈNCIA

12. SOCIETAT CULTURAL "LO RAT PENAT"

13. GREMI D'ARTISTES FALLERS DE VALÈNCIA. El Gremi d'Artistes Fallers de València farà entrega d'un ninot inspirat en la màxima distinció que atorga el gremi: el Ninot d'Or. Es tracta d'un ninot amb decoració floral que pren com a referència el cartell guanyador de Falles de l'any 1964, obra de Rafael Raga. Cap als anys 70, quan era Mestre Major del Gremi Vicente Tortosa, va decidir agafar la imatge del disseny del cartell i convertir-lo en una peça de joieria per fer el Ninot d'Or. Per això este any els artistes, en col·laboració amb Ramón Espinosa (encarregat d'elaborar els ninots) han decidit fer lliurament del màxim guardó del Gremi a les màximes representants de les Falles: la Fallera Major de València i la Fallera Major Infantil de València.

14. VALÈNCIA CF

15. LLEVANT UD

16. FEDERACIÓ VALENCIANA DE CASES REGIONALS D'ESPANYA

17. JUNTA LOCAL FALLERA DE BORRIANA

18. PATRONAT MUNICIPAL FESTES I JUNTA DE FESTES DE CASTELLÓ, REINA DE LA FESTA DE CASTELLÓ

19. FEDERACIÓ DE FOGUERES DE SANT JOAN D'ALACANT, BELLEA DEL FOC

20. AGRUPACIÓ DE FALLES DEL MARÍTIM

21. SECTOR ALGIRÒS

22. FALLA BARRI DE SANT JOSEP

23. JUNTA CENTRAL FALLERA

24. EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE LA CIUTAT DE CULLERA

25. EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

A més, la reina de la festa germana Natalia Palacio (Reina de la Magdalena 2019) també ha volgut acompanyar Marina al dia de la seua exaltació.

Fotografies: Armando Romero / JCF

Tot seguit ha sigut el torn de la mantenidora de l'acte; Rosángeles Valls. Ací teniu el discurs complet.


Al finalitzar l'acte ha sonat el Himne Regional i l'Himne d'Espanya, i han baixat de l'escenari les recents exaltades com a Cort d'Honor i Fallera Major per a anar als exteriors del Palau per a disfrutar d'un castell de focs artifici que ha disparat Reyes Martí.

20 visualizaciones0 comentarios
bottom of page