top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Especial: Exaltació de la Fallera Major Infantil de València: Sara Larrazábal Bernal


Huí ha sigut el torn de l'exaltació de la Fallera Major Infantil de València 2019, la xiqueta Sara Larrazábal Bernal.

Al començar la primera part de l'acte se ha guardat 1 minut de silenci per la mort del xiquet Julen, que va caure a un pou el passat diumenge 13 de gener i que esta passada matinada l'han trobat mort dins del pou.

L'espectacle musical previ a l'Exaltació ha fet vibrar a tots els assistents

Dinamic ha sigut l'encarregat de crear en esta ocasió l'espectacle "Somnis" amb el qual tota la Sala Iturbi del Palau de la Música ha gaudit molt. A ritme de conegudes melodies de Queen o musicals com "El gran showman", les acrobàcies i el color no s'han fet esperar.

El show ha estat dividit en quatre espectacles conduïts per una xiqueta que se'n va a dormir i somia amb una sèrie de mons onírics que l'acompanyen en un canviant món on s'entrecreuen la màgia, personatges imaginaris, disciplines circenses, acroestàtues, il·lusions o fantasies verticals . Per finalitzar, una mascletà acrobàtica que ha fet que la protagonista torni a la realitat.

Fotografies: Armando Romero / JCF

En la segona part de l'Exaltació ha començat amb la el himne "El Faller" i ha començat a parlar la veu en off de Rafael Martí (la veu del Palau) a cridar a les 12 components de la Cort Infantil.

En aquesta màgica vesprada d'Exaltació, les components de la Cort d'Honor de Sara Larrazábal Bernal, Fallera Major Infantil de València, han viscut el moment més esperat, la seua arribada a l'escenari en el Palau de la Música.

Al so de la Suite Cort d'Honor, les dotze xiquetes han desfilat somrients pels corredors de la Sala Iturbi, envoltades dels aplaudiments de tots els xiquets i xiquetes fallers que representen a les seues comissions, així com dels seus familiars i amics que no han volgut faltar a un dels moments més importants de les seues vides.

En la seua arribada a l'escenari, era Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, l'encarregat de rebre-les per a fer-los imposició de la banda i la joia que les acredita com a Cort d'Honor de la Fallera Major Infantil de València 2019. Després de rebre el seu detall floral, molt emocionades han fet un pas al capdavant per a gaudir d'uns segons màgics rebent la calor de fallers i valencians.

Amb els ulls vidriosos i uns somriures infinits, han desfilat, després de ser nomenades per Rafael Martí Monforte, pels dos corredors:

Adriana Juan Sonsano de 10 anys, de la Falla Plaça Rosari-Calabuig i estudiant en el col·legi Puresa de María Grau.

Aroa Martínez Ayala de 8 anys, de la Falla Sevilla-Dénia i estudiant en el col·legi Sant Bartolomeu Godella.

Carla Sancho Carbonero de 9 anys, de la Falla Mestre Gozalbo-Conde Altea i estudiant en el col·legi Sagrado Corazón Hermanos Maristas.

Celia Vicedo Flor d'11 anys, de la Falla Conde Salvatierra - Cirilo Amorós i estudiant en el col·legi Gran Asociación.

Daniela Guillén Arnau de 9 anys, de la Falla Bisbe Amigó-Conca i estudiant en el col·legi Escolapias.

Daniela Sanchis Gallart de 9 anys, de la Falla Escalante-Marina i estudiant en el col·legi Chiner de Villarroya.

Laura Fontes Pérez d'11 anys, de la Falla Doctor Collado i estudiant en el col·legi Marni.

Lucia Guijarro Carrasco de 12 anys, de la Falla Doctor Marañón-Mestre Palau i estudiant en l'IES Molí del Sol.

Mimpa Ferrer Valls d'11 anys, de la Falla Peu de la Creu-En Joan de Vila-rasa i estudiant en el col·legi Domus.

Marta García Cañadas de 9 anys, de la Falla Sant Vicent-Periodista Azzati i estudiant en el col·legi Sto. Tomás de Villanueva Agustinos.

Raquel Ganau Giner de 9 anys, de la Falla Trinitat-Alboraia i estudiant en el col·legi Guadalaviar.

Zaira Nácher Zambrana de 9 anys, de la Falla Músic Espí-Gravador Fabregat i estudiant en el col·legi CEU San Pablo.

Una vegada exaltades, les components de la Cort d'Honor Infantil han ocupat els seus trons a la espara del gran moment de Sara, la seua Fallera Major Infantil.

Fotografies: Armando Romero / JCF

Després d’una vesprada plena de nervis, alegria i emoció, arriba un dels moments més esperats per a la Fallera Major Infantil de València, Sara Larrazábal, qui rebrà el seu màxim distintiu que l’acredite com a representant de tots els menuts i les menudes dins del món de les Falles.

Sara ha entrat radiant a l’escenari de la sala Iturbi envoltada d’una gran quantitat d’aplaudiments per part de tots els assistents que no han volgut perdre’s un dels moments més esperats en este dia. La Fallera Major Infantil de València ha saludat en tot moment a tots els presents fins arribar al seu lloc.

En eixe moment l’alcalde de València, Joan Ribó, ha sigut l’encarregat d’imposar-li la banda que l’acredite com a màxima representant infantil del món de les Falles i el President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, li ha posat la Joia.

Sara ha pogut observar tota l’estima dels fallers i les falleres que es trobaven al Palau de la Música i que han aplaudit al temps que rebia la seua banda.

Els patges, que han acompanyat a Pere Fuset a l’escenari han sigut Martín Moreno i Nuria Olivares. Martín va ser el President Infantil de la seua comissió l’any passat i ell ha sigut el que li ha portat la banda que li acredite com a Fallera Major Infantil de València i li ajudarà a posar-se en la Cadira d’Or. Per la seua banda, Nuria és una gran amiga de Sara, ja que els seus germans van ser els màxims representants de la comissió. Ella ha portat els rams de flors.

Fotografies: Armando Romero / JCF

L'escenari del Palau de la Música, abarrotat de flors en honor a la Fallera Major Infantil de València, Sara Larrazábal Bernal

Després de la imposició de bandes que acrediten a Sara Larrazábal i la seua Cort d'Honor com les màximes representants de la festa valenciana, pels corredors del Palau de la Música han començat a desfilar precioses cistelles de flors que han omplert de color i d'un magnífic olor la Sala Iturbi del Palau de la Música en este dia tan especial.

Este ha sigut l'ordre de les cistelles:

-SENYOR PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA

-EXCEL·LENTÍSSIM SENYOR DELEGAT DEL GOVERN DE LA COMUNITAT VALENCIANA

-CORTS VALENCIANES

-COMANDANCIA NAVAL DE VALÈNCIA

-EXCEL·LENTÍSSIM SENYOR PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ PROVINCIAL DE VALÈNCIA

-SENYOR RECTOR MAGNÍFIC DE LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA

-UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

-CAPITANIA GENERAL I COMANDANCIA MILITAR DE VALÈNCIA I CASTELLÓ

-EXCEL·LENTÍSSIM SENYOR GENERAL CAP DE LA 6a ZONA DE LA GUÀRDIA CIVIL

-SENYOR PRESIDENT DE LA CAMBRA OFICIAL D'INDÚSTRIA, COMERÇ I NAVEGACIÓ DE VALÈNCIA

-SOCIETAT CULTURAL "LO RAT PENAT"


Moment de l'Ofrena de cistelles. Fotografia de Armando Romero /JCF

-GREMI D'ARTISTES FALLERS DE VALÈNCIA. El Gremi d'Artistes Fallers de València farà entrega d'un ninot inspirat en la màxima distinció que atorga el gremi: el Ninot d'Or. Es tracta d'un ninot amb decoració floral que pren com a referència el cartell guanyador de Falles de l'any 1964, obra de Rafael Raga. Cap als anys 70, quan era Mestre Major del Gremi Vicente Tortosa, va decidir agafar la imatge del disseny del cartell i convertir-lo en una peça de joieria per fer el Ninot d'Or. Per això este any els artistes, en col·laboració amb Ramón Espinosa (encarregat d'elaborar els ninots) han decidit fer lliurament del màxim guardó del Gremi a les màximes representants de les Falles: la Fallera Major de València i la Fallera Major Infantil de València.

-VALÈNCIA CF

-LLEVANT UD

-FEDERACIÓ VALENCIANA DE CASES REGIONALS D'ESPANYA

-JUNTA LOCAL FALLERA DE BORRIANA

-PATRONAT MUNICIPAL FESTES I JUNTA DE FESTES DE CASTELLÓ, REINA INFANTIL DE LA FESTA DE CASTELLÓ

-FEDERACIÓ DE FOGUERES DE SANT JOAN D'ALACANT, BELLEA DEL FOC INFANTIL

-SECTOR AGRUPACIÓ DE FALLES OLIVERETA

-FALLA JOSEP MARIA BAYARRI-ELS ISIDRES

-JUNTA CENTRAL FALLERA

-EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

Així mateix, Natalia Collazos, Reina Infantil de la Magdalena 2019, també ha volgut acompanyar Sara i la seua Cort d'Honor en este dia tan important per a elles.

Després de la desfilada de cistelles, ha sigut el torn a Javier Vilalta, que enguany ha sigut el mantenidor de la Fallera Major Infantil de València.

Si vols llegir el discurs que ha llegit en l'acte fes clic aci.

Al finaltzar el discurs, se ha cantat al Himne Regional, en la veu de Ángel Bellido. A continuació han baixat les components de la Cort i Sara del escenari per a poder estar en els exteriors del Palau per a tornar a disfrutar un dia més del espectacle pirotècnic, a càrrec de la Pirotècnia Nadal- Martí.

Al finalitzar la vesprada-nit la comitiva de la JCF han visitat la Basilica de la Mare de Déu dels Desamparats per a ofrenar-li els rams de flors de les exaltacions i les FFMMV han pogut fer-li un besamans a la patrona dels valencians.

24 visualizaciones0 comentarios
bottom of page