top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

22 comissions aproven un nou sistema de secció per a les falles 2019 de Gandia


Després de moltes reunions de treball, les comissions gandianes han decidit un nou mètode per dividir les seccions dels monuments majors i infantils de les falles del 2019. Anit les 23 comissions gandianes reunides en l’assemblea han decidit amb 22 vots a favor i 1 abstenció que Gandia comptarà amb 5 seccions aquest exercici faller.

El nou mètode ha estat un concens entre les propostes de vàries comissions entre les quals cal destacar la Falla Av. República Argentina, Benipeixcar i Crist Rei. A partir d’enguany, les comissions decidiran a quina secció volen anar amb un mínim de 3 falles en cada secció i un màxim de 6. Si foren menys o més d’aquests paràmetres, hi ha un reglament de punts amb el qual es decidiria quina falla puja o baixa de secció. Aquest reglament es tracta d’un mètode amb el qual cada comissió tè un nombre de punts depenent dels premis aconseguits en els últims 3 anys. La falla que més puntuació tinguera estaria obligada a pujar de secció o en cas contrari, a baixar.

Una altra novetat amb aquest nou sistema és que totes les comissions tindran banderí però sols els 3 primers de cada secció tendrien premi econòmic.

Cal destacar que els dos monuments de cada comissió disputaran en la mateixa secció.

Aquesta decisió no és definitiva, una vegada aprovat a l’assemblea, serà la CIPRI (òrgan intern de les falles) qui decidirà si canvia la normativa de les falles i per tant es du a terme.

24 visualizaciones0 comentarios
bottom of page