top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Membres del jurat de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt 2019


Dissabte que ve, 26 de maig, la Federació Junta Fallera de Sagunt celebrarà l’acte d’elecció de les seues Falleres Majors per al nou exercici 2018-2019 en una jornada que s’iniciarà en el Saló d’Actes del Col·legi de Begoña al Port de Sagunt, a les 11:30 hores, moment en el qual es presentarà a les candidates a ostentar aquests càrrecs, tant major com a infantil. Es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania que vulga acudir al mateix.

Posteriorment, jurat i candidates compartiran esmorzar, després del qual realitzaran unes entrevistes personals. L’esdeveniment finalitzarà, sobre les 19 hores, quan està prevista la trucada de l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, des del saló de plens del consistori saguntí, a les dues triades per a ser les noves representants de la festa josepfina del Camp de Morvedre.

En aquesta ocasió, segons estableix l’actual reglament faller, seran dos els jurats encarregats a valorar a les candidates i estarà integrat cadascun d’ells per cinc persones, sent els membres dels mateixos:

Per a Fallera Major:

José Manuel Soriano i Soldado, llicenciat en dret i membre del departament de recursos humans del Grup Romeo, faller des de fa 31 anys, ha sigut 13 anys Secretari o Vicesecretari de la falla Cristóbal Sorni – Maestro Fernando Martín, 5 anys membre de la Junta Central Fallera de València, 3 d’ells com a Secretari de Protocol.

Carmen López i Marmol, 48 anys fallera de la Falla Els Generals de València. Responsable des de fa 12 de la delegació de Mitjans i Obra Social, a més d’haver exercit diverses altres delegacions. Guardonada amb el premi “Pepe Monforte” de Interagrupació de falles: Solidaritat Fallera i Premi ONZE. Escriptora de relats i microrelats. Ha sigut jurat en diferents ocasions, de Falles, Ninot Indultat, Playbacks, Cavalcades, Falleres Majors i Corts d’Honor. Des de fa 4 anys participa en el programa de ràdio en directe, Play Falles, dedicat al món faller en l’emissora Play Ràdio i durant diversos anys ha col·laborat en diversos programes de ràdio i televisió.

Jesús González i Sarrión, President des de 2015 de la Junta Local Fallera de Xàtiva, anteriorment va ser Vicesecretari (2009-2011) i Vicepresident (2013-2015) de la citada Junta Fallera. Sota el seu mandat ha aconseguit, entre altres assoliments, canviar el sistema d’elecció de les Falleres Majors de Xàtiva per a fer-ho totalment transparent i democràtic mitjançant un jurat extern similar a l’utilizat en la pròpia Federació Junta Fallera de Sagunt.

María del Carmen Soto i Ramos, Fallera durant 38 anys consecutius, 22 d’ells amb càrrec de responsabilitat és la seua comissió, actualment és fallera de l’Associació Cultural Falla La Marina de Port de Sagunt i està en possessió del Masclet de Platí de Federació Junta Fallera de Sagunt

Remei Torrent i Ortizá, regidora de Festes i Cultura Popular de l’Excm. Ajuntament de Sagunt.

Per a Fallera Major Infantil:

Beatriz Ramos i Juan, 34 anys de fallera, ha sigut Fallera Major Infantil (1984) i Fallera Major (2003) de la Falla Poeta Llorente – Baró de Cárcel de Quart de Poblet, i Fallera Major 2018 de la Falla Félix Pizcueta – Cirilo Amorós. Cort d’Honor de la Fallera Major de València en 2004. Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants de JCF. A més d’en la seua pròpia comissió, ha estat en diverses delegacions de Junta Central Fallera de València durant 11 exercicis, entre unes altres: delegada de mitjans de comunicació i web (2005-2011), delegada de protocol i relacions públiques (2012, 2015), delegada d’infantils i joventut (2017). Membre de diferents jurats: animació de falles de la Marató de València, Dibuix JCF, Playbacks, de monuments, de preselecció de Corts d’Honor en diversos sectors i de la Fallera Major de València en dues ocasions.

Julián Carabantes i Javaloyes, 16 anys president de la Falla Barri Betero Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants de JCF. Jurat en diverses ocasions: Falleres Majors de Torrent, Paterna, Massamagrell, Reina de les Festes de Paterna, preseleccions a València. Col·laborador de diversos mitjans de comunicació: amb Pepe Villaverde en el seu programa sobre falles en EsRadio València des de 1998, amb Jaime Bronchúd en televisió en els programes “Tot és Festa” i “Més que Falles”. Ha organitzat entre uns altres la Gala de Cultura Infantil de JCF durant 15 anys, i 2 anys la gran, la desfilada de les Reines de la Seda i l’elecció de la Cort d’Honor i Fallera Major Infantil de València.

Joaquín Esteve i Ponce, membre de Junta Central Fallera de València, més de 30 anys com a faller i directiu de la seua comissió, Falla Quint – Pizarro de Mislata. 9 anys directiu de l’Agrupació de Falles de Mislata i 2 Vicepresident. 9 anys delegat del sector Mislata en Junta Central Fallera. Jurat de Ninots, Falles, Playbacks i Llibrets, també ho ha sigut de diverses Falleres Majors: Catarroja 2012 i 2015, Pobla de Vallbona 2013, Betera 2014, Alaquas i Benaguasil 2015 i Fallera Major Infantil de JCF de València en 2013.

María Dolores Mateo i Tortajada, 40 exercicis seguits de fallera, 24 d’ells amb càrrec, actualment pertany a l’Associació Cultural Falla Sant Francesc de Sagunt i està en possessió del Masclet de Platí.

Josep María Gil i Alcamí, regidor de Manteniment, Contractació, Tresoreria i Recaptació de l’Excm. Ajuntament de Sagunt.

15 visualizaciones0 comentarios
bottom of page