top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Premis en la Gala de la Cultura Fallera de Sueca.


El Centre Cultural Bernat i Baldoví fou l´escenari un any més de l´entrega dels premis del concurs de Sainets. Amb un pati de butaques ple, començà el que aquest any s´ha denominat la Gala de la Cultura, ja que a més dels ja tradicionals "Socarrats, Latorre, Ortolàs i Nelos" també s´ha fet entrega en aquest acte dels premis del concurs de redacció de sainets i posesía satírica de les falles 2018.

L´acte va estar presidit per l´alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós, i la Fallera Major, Tània Sáez.

Resultà guanyador a la XII edició del Concurs de Redacció de Sainets Falles 2018 Miquel Fernández Ruiz amb l´obra titulada "La paradeta de la so Tonica", i declararant-se deserta la X edició del Concurs de Poesía Satírica Falles 2018.

L´acte continuà amb una presentació en imatges dels treballs realitzats per les nou comissions que han participat la concurs de sainets en el present exercici.

Les mencions especials a actriu secundària van ser per a Alba Juárez - de la Falla Avda. 18 de Juiol - i a Júlia Martínez - de la Falla El Perelló Tro i Flama-. I el Premi Juan Ortolà a millor actriu secundària va recaure en Silvia Riera - d ela Falla Sucro-.

En la categoria masculina, les mencions especials a actor secundari van ser per a Pascual Ferrando - de la Falla El Portal-, i Antonio Pérez - de la Falla Sucro -. El Premi Juan Ortolà a millor actor secundari fou per Toni Benedito - de la Falla Mercat-.

Seguidament es feren entrega del premi al millor director, corresponent les mencions especials a Juan Luís Fletes - de la Falla Mercat- i Enrique Marco - de la Falla El Perelló Tro i Flama-, i alçant-se amb el Premi Enrique Latorre al millor director Rafa Colomar - de la Falla Avda. 18 de Juliol-.

Les mencions especials a actriu principal van ser per a Esther García - de la Falla Avda. 18 de Juliol- i Dori Alapont -de la Falla Plaça de l´Ajuntament-. I el Nelo a millor actriu principal fou per a Pilar Villegas - de la Falla El Perelló Tro i Flama-.

En la categoria masculina, les mencions especials a actor principal van ser per a Martí Aguilar - de la Falla Avda. 18 Juliol- i Jorge Vayà - de la Falla El Portal-. El Nelo a millor actor principal va recaure en Francisco Javier Marqués - de la Falla El Perelló Tro i Flama-.

En la categoria de millor sainet la Falla Sucro consegí el quart lloc amb "La Java", mentre que el premi Socarrat al tercer sainet fou per a la Falla El Portal amb "Nelo Bacora a Nova York" , i el Socarrat al segon millor sainet fou per a la Falla El Perelló Tro i Flama amb l´obra " Jo no tinc sogra".

El Nelo al millor sainet va ser en aquesta XX edició per a "Visites de l´altre món" de la Falla Avinguda 18 de Juliol.

13 visualizaciones0 comentarios
bottom of page