top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

L'alerta terrorista obligarà a aclarir de públic el carrer de les Barques i altres set vies dura


Com ja hem anunciat fa un parell de mesos, l'alerta terrorista ha modificat els plans de dos comissions que planten al costat de la Plaça de l'Ajuntament com son les comissions de Sant Vicent - Periodista Azzati i la de Ribera - Convent Santa Clara.

El protocol antiterrorista vigent ha obligat a prendre mesures extraordinàries de cara a les pròximes Falles amb l'objectiu de garantir la seguretat dels assistents als actes més multitudinaris. Així ho establix el Ban de les Falles 2018 que l'Ajuntament de València ha publicat en la web municipal este dimarts, el qual regula tot allò que s'ha relacionat amb la festa.

Així, en l'apartat tres, es preveuen uns requeriments especials de seguretat que afectaran la plaça de l'Ajuntament i el seu entorn durant les mascletades i al barri de Russafa pels multitudinaris espectacles d'il·luminació que oferixen les comissions Sueca-Literato Azorín i Cuba-Literato Azorín. Així, el Ban establix diferents vies d'emergència, evacuació i lliures d'obstacles en ambdós emplaçaments, cada una amb unes característiques. Així, es consideren vies d'emergència aquelles en què no es permet la instal·lació de cap element. Durant l'espectacle estaran lliures, sense públic, sense aparcament de vehicles i sense taules ni cadires, degudament fitades i s'utilitzaran per a l'accés i eixida per les mateixes de vehicles d'emergència.

En el cas de la plaça de l'Ajuntament, tindran esta consideració el carrer de la Sang i el carrer de les Barques, des de la plaça de l'Ajuntament fins l'encreuament amb Poeta Querol. En el cas de Russafa, seran vies d'evacuació el carrer de Pintor Gisbert entre carrer de Cuba i de Filipines i el carrer de Puerto Rico entre la de Sueca i de Cadis. Les vies d'evacuació tenen la mateixes característiques que les d'emergència (no es permet la instal·lació de cap element, sense públic, sense aparcament de vehicles i sense taules ni cadires degudament fitades) però s'utilitzaran per a l'evacuació del públic assistent als espectacles en cas d'emergència.

Així, en la plaça de l'Ajuntament tindran consideració de vies d'evacuació els carrers de Periodista Azzati, de Roger de Lauria entre Plaça Ajuntament i Pascual i Genís, d'En Llop, carrer de Cotanda, carrer de Barcelonina entre Plaça Ajuntament i Plaça de Rodrigo Botet i el carrer de Moratín entre Santa Eulàlia i Portal de Sant Jordi. En Russafa, tindran seran vies d'evacuació el carrer de Literat Azorín des de Cuba fins a Filipines incloent la superfície de tots els xamfrans d'encreuaments de carrers i el carrer de Sueca des de Literat Azorín fins Centelles incloent la superfície de tots els xamfrans d'encreuaments de carrers.

Finalment, els carrers lliures d'obstacles seran aquelles en què no es permet la instal·lació de cap element, ni aparcament de vehicles, ni taules i cadires. Seran les vies en què s'ubica el públic i que hauran de permetre una circulació fluida en cas d'emergència cap a les vies d'evacuació. Tindran esta consideració en la pròpia plaça de l'Ajuntament, el carrer de Sant Vicent entre Plaça Ajuntament i Paz, l'avinguda de María Cristina entre Plaça de l'Ajuntament i Plaça del Mercat, el carrer de Correus, el carrer del Marqués de Sotelo, el carrer de Sant Pau, el carrer de Ribera i el Passeig de Russafa.

En Russafa seran vies lliures d'obstacles el carrer de Cuba des de la Gran Via de Germanies fins a Literat Azorín incloent la superfície de tots els xamfrans d'encreuaments de carrers i el carrer de Sueca des de Germanies fins a Puerto Rico incloent la superfície de tots els xamfrans d'encreuaments de carrers. D'altra banda, també per motius de seguretat, amb motiu de l'encesa de la il·luminació de les Falles Sueca-Literato Azorín i Bóta- Literat Azorín des del dia 9 fins al 19 de març es retiraran les taules i cadires de l'hostaleria en horari de 19.30 hores fins a les 02.00 hores de l'endemà en els carrers de Sueca i Cuba (des de la Gran Via de Germanies fins al carrer els Centelles) , en el carrer de Literat Azorín (entre els carrers de Sueca i Filipines) , en el carrer del Pintor Gisbert, en el carrer de Puerto Rico (entre els carrers de Sueca i Cadis) i en la Gran Via de Germanies (entre els carrers Cuba i Russafa) , així com en els cantons de les mencionades vies.

No obstant això, durant els dies 11, 12 i 13 de març la retirada de taules i cadires es realitzarà de 19.30 fins a les 22.00 hores.

Les carpes, des del 9 de març

Quant a les ocupacions de la via pública, el trasllat de les primeres peces de les falles d'Especial i Primera podrà fer-se a partir del 3 de març, mentres que la resta de comissions podran traslladar els seus monuments a partir del 7 de març. Els llocs de bunyols i xurros, que no podran tindre terrassa, tindran autorització per a instal·lar-se del 3 al 19 de març, mentres els llocs de menjars (en food truck o casetes homologades) i mercats ambulants podran instal·lar-se del 12 al 19 de març.

Les carpes falleres tindran autorització per a muntar-se a partir del 9 de març, encara que podrà demanar-se permís especial per a fer-ho abans d'esta data sempre que la instal·lació no afecte el tràfic. S'hauran de desmuntar abans del dia 21 de març a les 7.00 hores. Quant a les revetles en el carrer, s'autoritzaran el 10 de març i del 15 al 18 fins a les 4.00 hores. En l'interior de les carpes es podrà posar ambientació musical amb idèntic horari estos mateixes dies, el 9 de març i el 19 de març fins a la mitjana nit. L'aparcament regulat en superfície (zona blava i taronja de l'ORA) quedarà inactiu des del 12 de març a les 9.00 hores fins al dia 20.

Ací pots llegir el Ban Faller 2018

17 visualizaciones0 comentarios
bottom of page