top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Les Falles de Gandia coneixeran el pròxim dissabte els guanyadors dels premis a l´ Ús del Valencià a


Les comissions falleres coneixeran aquest dissabte a les 20 h al Museu Faller els guanyadors dels premis a l´Ús del Valencià a la Mostra de Teatre Ligorio Ferrer i amés s´atrogaran els "Ligorios" als millors actors i actrius revelació, millor actor i actriu de repartiment, millor actor i actriu principal, millor muntatge i millor direcció.

Com cada any, la Federació de Falles organitza una gala de cloenda per tal de reconéixer la feina realitzada per les companyies de teatre que es presenten a la Mostra Ligorio Ferrer. Aquest any 6 companyies han participat en la Mostra i els jurats destaquen la gran qualitat de totes les obres presentades.

El pròxim dissabte cap a les 00h es reunirà el jurat qualificador per tal de decidir els nominats als premis Ligorio. Aquesta hora es deu al fet que l´última falla que participa és la Falla Lluis Belda i representarà la seua obra el divendres a les 22:30h al Museu Faller.

I com a novetat aquest any, es realitzarà la representació de l´obra Lisístrata per part de la companyia de la Federació de Falles que agrupa a fallers de 12 comissions diferents.

Aquesta iniciativa nasquè fa uns mesos per tal de potenciar el teatre faller i a més, donar solució als fallers que no podien participar en les comissions, ja que no havien format companyia per falta d´ actors i/o actrius. El director de la companyia és Santi Gomar i ha agrupat a fallers de les comissions; Grau, Mosquit, Prado, Mercat, Màrtirs, Carrer Major i Passeig, Vilanova, Lluis Belda, Benirredrà, Beniopa, Alqueria Nova i Sagrada Família Corea. L´obra conta la història d´un grup de dones gregues que es declaren en vaga de sexe perquè els seus martis deixen de combatre a la guerra.

Les entrades ja estan a la venda al Museu Faller de Gandia per un preu de 6 euros.


10 visualizaciones0 comentarios
bottom of page