top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

La Junta Local Fallera de Dénia presenta el programa de falles 2018



El president de la Junta Local Fallera de Dénia, José Vicente Benavente, va presentar aquest dimecres per la vesprada el programa de les falles de 2018, una proposta que "manté la seua essència però en el que hem volgut modificar alguns actes per tal de aglutinar al major nombre de fallers possible i equilibrar la programació d´aquest any", segons les seues paraules.

Per començar, aquest mateix cap de setmana se celebrarà la tradicional visita de casals, que aquest any s´ha unificat als bàndols fallers, de manera que divendres i dissabte les falles recorreran la ciutat de casal en casal per conèixer les propostes de cada comissió.

El proper cap de setmana 24 i 25 de febrer, se celebraran el Sopar de Gala, amb el lliurament de recompenses i el reconeixement al Faller Exemplar, Jaume Bertomeu; i el Berenar de Gala Infantil.

Ja entrats en el mes de març arriba un dels canvis més significatius. Dissabte 3 serà el dia de la Crida, el pregó i el Sopar de Germanor. D´aquesta manera, els fallers es concentraran a la Creu Roja a les 18:30 hores per a desfilar fins a l´Ajuntament, on a partir de les 19:30 hores prendran la paraula les nostres falleres majors i el pregoner, Manolo Catalán. A continuació, se celebrarà el Sopar de Germnaor a la Carpa de Torrecremada.

En els dies de falles pròpiament dits, cal destacar que les pleitesies aquest any es realitzaran en horari de matí i vesprada, durant els dies 17 i 18. D´aquesta manera "esperem que siga un acte més suau i equilibrat per als fallers, i que els permetí a més compaginar les pleitesies amb les cercaviles pels seus barris i les activitats de casa comissió", va afirmar Benavente.

El dia 18, diumenge, cobrarà de nou importància a la música, amb una renovada entrada de bandes. Aquest any, les bandes que acompanyen cada comissió desfilaran des del port, pel carrer Marqués de Campo, en companyia dels càrrecs i els fallers de cada falla. En acabar, totes les bandes participants interpretaran, de manera conjunta, El Faller a la Plaça de la Constitució. També aquest dia es dispararà una mascletà nocturan. Serà de nou a la Plaça Jaume I a les 21:30 hores.

Finalment, el canvi més significatiu per al dia de Sant Josep és l´horari de les cremà de les falles. A les 20:00 hores es cremarà la falla de la Junta Local Fallera, avançant l´horari de la resta de les falles després de haver-nos coordinat amb els efectius del Parc Comarcal de Bombers. Està previst que la falla guanyadora del 1r premi de Secció Especial es cremi a les 1:30 hores.

José Vicente Benavente va estar acompanyat per les falleres majors de Dénia, Melani Ivars i Carla Vinaròs, que van afirmar que ja té a punt la crida, si bé no van voler avançar detalls "perquè siga una sorpresa".

Al costat d´ells va estar el pregoner d´enguany, Manolo Catalán, que va avançar que aquest dia hi haurà un espectacle de llum a la façana de l´Ajuntament. Tampoc va voler faltar a la cita el regidor de festes, Òscar Mengual, que va destacar la important tasca de les falles a la nostra ciutat, i va recordar que aquest mateix matí s´haviua signat el conveni corresponent a aquesta anualitat, que ascendeix a 111.117 euros.

Nota de "De festa en festa 2.0". Si voleu llegir el programa de les falles de Dénia i vore la pàgina dedicada a les falles de la localitat, podeu vistar la pàgina fent clic ací .

13 visualizaciones0 comentarios
bottom of page