top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Les Falles de Gandia celebren la tercera edició del Concert de Falles


Les Falles de Gandia celebren el pròxim 10 de febrer la tercera edició del CONCERT DE FALLES al Museu Faller. Aquest concert està patrocinat per l’Ajuntament de Benirredrà. El municipi, que també forma part de la Federació de Falles, també patrocina el premi al millor article publicat als llibrets de falla. Amb aquesta col·laboració s’estreta, encara més, la relació entre les falles i l’ajuntament veí.

El concert se celebrarà al Museu Faller de Gandia el pròxim 10 de febrer a les 19.00 hores. L’entrada és gratuïta i lliure fins a exhaurir l’aforament.

Aquest gran concert, que cada any concentra a més fallers, estarà interpretat com ja és tradició per la Societat Musical de Benirredrà, dirigida pel mestre José Vercher. S’interpretarà una selecció de música festera i, per finalitzar el concert, es produirà l’estrena absoluta dels dos pasdobles amb el nom de les Falleres Majors de Gandia i a més, una marxa de processó en honor a Sant Josep del Raval.

PASDOBLE SARA



El pasdoble ‘Sara Sanvíctor. Fallera Major de Gandia 2018’ ha estat composat per Eduardo Sala Albelda. El compositor es natural d’Alberic i realitzà els seus estudis de Graus Elemental i Mitjà al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, on obtingué el Premi d’Honor de Fi de Grau Mitjà. Els estudis de Grau Superior els cursà al Conservatori ‘Joaquín Rodrigo’ de València, on obtingué les màximes qualificacions en les especialitats instrumentals (oboé, música de cambra) , així com el Premi d’Honor Final de Carrera en la seua especialitat. En 1999 aconseguí el Primer Premi en el concurs ‘Juventudes Musicales’ a Andalusia, en la modalitat de grups de Cambra. Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb Emmanuel Abhul i amb Francisco Salanova. En 1999, obtingué per oposició la plaça d’oboé solista en la Real Orquestra Simfònica de Sevilla, de la que forma part fins a l’any 2000. De 2000 a 2002 fou integrant, després d’oposició, de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, en que actuà com a solista en els cicles de concerts i gravacions. Ha actuat com a solista d’orquestra en sales de concert com el Palau de la Música (València), el Teatre de la Maestranza (Sevilla), Teatre Monumental (Mèxic D.F.), o l’Auditori Nacional d’Espanya (Madrid) . En 2002 entrà a formar part, després de concurs-oposició, del cos de professors de Música i Arts Escèniques de la Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana. En l’actualitat exerceix com a professor d’oboé i música de cambra al Conservatori Professional ‘Josep Climent’ d’Oliva. Des de 2004 fins a 2013 és director de la banda i escola de música de la Societat Musical de Tous. Així mateix, en 2009-2011 fou organitzador de les Jornades de Jazz i Música Creativa realitzades a Tous. És l’autor de nombrosos arranjaments per a agrupacions cambrístiques, ha escrit diverses peces per a banda simfònica o per a instruments solistes. A més ha format part de diverses formacions tant simfòniques com cambrístiques, amb les que ha tingut l’oportunitat d’interpretar les seues pròpies composicions. I ha realitzat diversos cursos de direcció d’Orquestra amb Jose Rafael Pascual Vilaplana, Jose Maria Cervera-Collado i Rafael Garrigós. Tanmateix ha realitzat diversos cursos de composició musical amb Ramon Garcia i Soler, Saúl Gómez, Tomàs Marco i Francisco Zacarés.

PASDOBLE NURIA LLOPIS



El pasdoble ‘Núria Llopis. Fallera Major Infantil de Gandia 2018’ ha estat compost per Jacobo Ferrer Cortell. El compositor és natural de Gandia, començà els estudis musicals a l’edat de 7 anys en el Cercle Musical de Gandia sota la direcció de Miguel Vercher Taléns, va realitzar els estudis elementals de percussió amb els professors Angel García i Vicent Ros, en el Conservatori Professional de Música Mestre Vert de Carcaixent amb Angel García i en el Conservatori Superior de Música Oscar Esplá d’Alacant amb Joan García Iborra. Va compaginar els estudis de percussió amb els d’harmonia, anàlisi, instrumentació, formes musicals, composició, repentizació, transport, acompanyament, estètica, acústica, història de la cultura i de l’art, història de la música, pedagogia, entre altres. És professor titulat en l’especialitat de percussió pel Conservatori Superior de Música Òscar Esplá d’Alacant i diplomat en instrumentista també pel dit Conservatori. Va realitzar els estudis de direcció de banda i anàlisi en l’E.C.M de la Vall d´Albaida amb el professor José Rafael Pasqual- Vilaplana i Jan Cober al mateix temps ampliava els seus coneixements dirigint diverses bandes de la Vall d’Albaida. Assistí a distints cursos de perfeccionament de percussió clàssica, percussió contemporània i llatina, percussió ètnica, clínics de bateria, pedagogia en l’ensenyança musical, direcció de banda, harmonia i composició.

En el camp de la docència musical ha impartit classes de percussió clàssica, bateria, guerxos, jardí musical (4, 5 i 6 anys), iniciació musical (7 anys), llenguatge musical (8, 9, 10 i 11 anys) , conjunt instrumental i harmonia en les Escoles de Música de: Beniatjar, Bèlgida, Potríes, Beniarjó, Xeraco, Grau de Gandia, La Font d’En Carròs (des de 2002 al 2009) , Castelló de Rugat (des de 1993 al 2005), Real de Gandia (des de 1992 al 2002) , Palomar, Montaverner, Acadèmia de Música Ad-Libitum d’Ontinyent, El Verger, Dénia i Gandia. La composició és una de les seues verdaderes passions, ha compost música per a diferents i variats estils musicals: banda, ballet, ensembles de percussió, arreglaments i adaptacions per a quintet de metalls, per a instruments tradicionals com la dolçaina i el tabal, orquestra de ball i música lleugera.

Des de l’any 2003 posseeix la patent de BOP’RECORDS, el seu propi segell discogràfic per mitjà del qual realitza produccions musicals i edicions de discos de vinil, CD, DVD, flyers, il·lustració, disseny i maquetació per a discos, CD’s, DVD’s, etc..

MARXA PROCESSÓ SANT JOSEP DEL RAVAL



La marxa de processó ‘Sant Josep del Raval’ ha estat composada per Hugo Chinesta, és nascut a Aldaia (València) i és Professor Superior en Música Llicenciat en Composició pel Conservatori Superior Salvador de Castelló i Professor de Percussió. Va estudiar amb els professors Ferrer Ferran, Miguel A. Berbis, Miguel A Mateu, Jesús Vizcaino, Claudia Montero, Emilio Calandin, Cesar Cano etc… Paral·lelament realitza estudis d’harmonia i composició amb el mestre Miguel A. Mateu i harmonia moderna amb José Luis Granell. Com a compositor ha sigut finalista en diversos concursos i ha obtingut diversos premis i mencions: accèssit en el XLII Concurs de Composició de Música Festera Ciutat d’Alcoi (2005) , Menció d’Honor del Concurs de Pasdobles Ciutat de Segorbe (2006). Va ser finalista en Huí Huí Música de la SGAE en 2007 i va estar nominat als premis Euterpe en 2007 pel pasdoble Alma de toro. Algunes de les seues obres han sigut seleccionades com a obres obligades en diferents certàmens, com el provincial de Castelló, autonòmic de la Comunitat Valenciana i el Certamen Internacional de bandes de Ciutat de València. Rep encàrrecs de distintes agrupacions musicals i productores. Els seus treballs són editats per les editorials AB Música, Rivera Editors, Diputació de València i l’editorial Piles.

Des de 2013 és assessor musical i col·laborador del programa de festes valencianes ‘Cadafal’, dirigit per Alejandro García, sent el compositor de la sintonia del programa. Col·laborador de la revista fallera Actualitat Fallera on ha escrit diversos articles relacionats amb la música en la festa fallera

En l’actualitat és director titular de La Lira d’Alfarp, amb la que aconsegueix el Primer Premi en el Certamen Provincial de València 2017, professor d’Harmonia en el CEM de Benifaió, així mateix director de l’escola de música de la Va unir Musical d’Aldaia.

17 visualizaciones0 comentarios
bottom of page