top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

ESPECIAL:_ EXALTACIÓ FALLERA MAJOR DE VALÈNCIA. ROCÍO GIL UNCIO


La nit del divendres 26 de gener 2018, el Palau de la Música de València va viure un dels actes més esperats per el món faller, La Exaltació de la Fallera Major de València; Rocío Gil i Uncio.

A les 21:30 hores el Palau esperava impacient a la arribada de la Fallera Major, pero avanç de que arribara, feien la seua entrada les Falleres Majors de València 2017, Raquel Alario i Clara María Parejo, tot seguit feia la seua entrada al Palau, la Cort d´Honor Infantil i la Fallera Major Infantil 2018, la xiqueta Daniela Gómez de los Angeles.

Tot seguit han acudit la Bellesa del Foc 2017, Sofía Escoda I Navarro i la Reina de les Festes de la Magdalena de Castelló 2018, Carla Bernat i Pascual.

També hi havia representació política, que no han volgut pedre´s esta cita fallera, com l´Alcalde de la ciutat Joan Ribó, la primera tinent d´alcalde, Sandra Gómez, la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glória Tello; la consellera de Sanitat, Carmen Montón i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, entre altres.

Passades les 21:30 hores de la nit feia la seua arribada al Palau, la Cort d´Honor en Cotxes de l´ Antigor, i un poc més tart la Fallera Major, Rocío Gil.

FOTOGRAFIES: Amando Romero / JCF

La primera part de la Exaltació, va ser amenitzada, per els tabaleters i dolçainers El Cudol, amb el espectacul "Dolç Cinema".

Dolç Cinema va ser un viatge pels records que ens evoca el cinema mitjançant els sons de les dolçaines, amb un espectacul multimèdia per a fer gaudir amb la música de les pel.lícules de l´oest, bandes sonores més classiques o de Disney.

El director és Antoni de l´Assupció i Andrés.

FOTOGRAFIES: Amando Romero / JCF

Després del descans, va arribar el moment més esperat de la nit, el acte més protocol.lari de la nit.

La Sala Iturbi del Palau, ple de fallers, convidats, premsa, entre altres.

Avanç que Rocío Gil, desfilara cap a l´escenari, era el torn de les 12 senyoretes de la Cort d´Honor.

El President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, les esperava en l´escenari per a fer-los la imposició de la banda i la joia que les acredita com a Cort d´Honor de la Fallera Major de València 2018.

Davant l´atenta mirada de les Falleres Majors de les comissions de falleres de la ciutat, presidents, convidats, familiars, i telespectadors varen rebre el ram de flors, i se presentaven davant el públic, rebent forts aplaudiments.

Al ritme de la Suite Cort d´Honor interpretada per la Banda Municipal de València i sota el nomenament dels seus noms de la veu en off (Rafa Martí) feien esclatar en emoció.

Silvia Vicent Cifuentes, és administrativa de 25 anys de la Falla Enginyer Manuel Maese - Cristóbal Llorens.

Mireia Bazaga Veintimilla, és famacèutica de 31 anys de la Falla Dr. Oloriz - Arquebisbe Fabián i Fuero.

Laura Fabra Tapia, de 32 anys i está llincenciada en oftamologia i es de la Falla Salamanca - Comte d´Altea.

Lucia Serrano Morales,és estudiant d´administració i direcció d´empreses amb 21 anys i es de la Falla Regne de València - Sant Valero.

Meritxell Soler Costa, és cardiòloga de 26 anys de la Falla Avinguda Burjassot - Joaquin Ballester.

Noelia Ibáñez Castro, és estudiant de magisteri amb 21 anys de la Falla Plaça de Sant Bult.

Estefanía Mestre Garrido, té 25 anys, és professora d´espanyol per a estrangers i es de la Falla Pio XII - Jaume Roig.

Marta Sahuquillo Sáez, és mestra d´art de 29 anys i de la Falla Barri de la Llum.

Marta Nebot Martínez, té 24 anys i és diplomada en magisteri i perteneix a la Falla Creu i Mislata.

Maria Urios Martí, és logopeda, té 26 anys i perteneix a la Falla Mestre Bellver - Maríà Rivera.

Alicia Andrés Salguero, té 26 anys, és enginyera industrial i és de la Falla Dr. Gil i Morte - Dr. Vila Barberá.

Lucia Villalba Morales, estudia fisioteràpia té 20 anys i és de la Falla Quart - Turia.

A continuació els deixem amb les imatges de les components de la Cort, amb la banda i la joia de Amando Romero, fotogràf oficial de JCF.

Ara arriba uns dels moments més esperat per una Fallera Major de València, pujar a l´escenari a ritme de la Suite Fallera Major.

Pero avanç de que nostre Regina puje al escenari la veu en off te que parlar, i estes són les paraules que Rafa Martí Monforte diu:

"Valencians i valencianes. De naixement o dret. Estants o habitants de la ciutat de València. És hora de que els fallers vos representem a la nostra Regina per rendir-la els honors que sa distinció mereix. Pel conjunt de virtuts que atesora i que la fan dignísima portadora de nostra més alta representació, rindam homenatge d´amor i pleitesía a la Fallera Major de València"

Ara començen a sonar les notes del himne de la ciutat, i tot seguit la Banda Municipal de València fara sonar la Suite Fallera Major de València, per a que Rocío puje al escenari.

L´alcalde de la ciutat, Joan Ribo va ser l´encarregat de imposar la banda a Rocío, que ha arribat de la má de la seua germana, Carla Gil, i Pere Fuset President de JCF, li va imposar la joia.

En la primera fila, estaven els familiars de Rocío, aon l´emoció els brillaben als ulls. Després el seu cosí Javier Gil, li va portar el ram de flors i el coixí per acomodar-la en la Cadira d´Or.

FOTOGRAFIES: Amando Romero / JCF

Torn per a les cistelles de flors.

Després de la imposició de bandes que acrediten a Rocío Gil coma Fallera Major de València i a la seua Cort d´Honor. Rocío estava molt emocionada, havia donat les gràcies a totes les persones que anaven pujant al escenari per fer-li entrega de les 21 cistelles de flors, una Senyera i un ninot del gremi.

A continuació els deixem amb l´ordre de les cistelles.

1- Molt Honorable Senyor President de la Generalitat Valenciana.

2- Excel.lentíssim Senyor Delegat del Govern de la Comunitat Autònoma Valenciana

3- Excel.lentíssim Senyor General Cap del Quarter General Terrestre d´Alta Disponibilitat i Comandància.

4- Corts Valencianes

5- Excel.lentíssim Senyor President de la Diputació Provincial de València

6- Senyor Rector Magnífic de la Universitat Politècnica

7- Universitat de València

8- Il.lustríssim Senyor Comandant militar de València i Castelló

9 - Excel.lentíssim Senyor General Cap de la 6ª Zona de la Guàrdia Civil

10- Jefatura Superior de Policia

11 - Senyor President de la Cambra Oficial d´Indústria, Comerç o Navegació de València.

12 - Societat Cultural "Lo Rat Penat"

13 - Gremi d´Artistes Fallers de València

14 - València CF

15 - Llevant UD

16 - Federació Valenciana de Cases Regionals d´Espanya

17 - Junta Local Fallera de Borriana

18 - Junta de Festes de Castelló, Reina de la Festa de Castelló 2018

19 - Federació de les Fogueres de Sant Joan d´Alacant, Bellesa del Foc 2017

20 - Sector - Agrupació La Seu - Xerea - Mercat

21 - Falla Plaça de la Mercé

22 - Junta Central Fallera

23 - Excel.lentíssim Ajuntament de la Ciutat de València

La Regina de les Festes de Castelló 2018, Carla Bernat i la Bellesa del Foc 2017 Sofia Escoda, han volgut estar presents en esta nit especial per a Rocío.

FOTOGRAFIES: Amando Romero /JCF

Un dels moments més esperats de la nit va ser el de la mantenidora, Ana Cuesta Herraiz.

Ana és periodista de "La Sexta Noticias" i sobretot fallera del barri de Russafa, junt a la seua germana Laura. Les dos germanes ja saben lo que es viure aquest moment, perquè varen ser components de la Cort d´Honor de la Fallera Major de València 2009 i 2015.

El discurs ha estat ple de reividicacions entorn esta festa, ja que ella mateixa ha recalcat que "les Falles són força, són màgia, són tradició, peró alhora transgressió, són llum, són passió, són bellesa...."

A més ha recordat el primer contacte de Rocío Gil amb la festa fallera, ja que "amb soles dos setmanes de vida, la nostra Fallera Major de València ja va tindre l´oportunitat d´ofrenar la nostra Mare dels Desamparats". "El màxim referent faller i d´exemple d´esta festa que tu va tindre a casa, el de la teua iaia Amparo, fundadora de la teua comissió de bressol a Burjassot"

"Este món faller, Rocío, t´espera amb els cinc sentits, però, de tots, em consta que un dels que més valores es que puguen sentir la teua veu, que puguen conéixer el que penses, el que sents en cadascun dels actes al quals tens oportunitat d´anar"

A més, Ana Cuesta també ha tingut paraules d´agraïment per a les integrants de la Cort d´Honor exaltant algunes de les característiques de les seues professions.

I per a tancar, la periodista ha reivindicat que " esta festa no pot quedar-se endarrerida de l´època, del moment que vivim" , sinó que "ha de ser un fidel reflex de la societat plural, desitjosa d´ oportunitats i exigent que som", ja que "el món faller sap, les desigualtats, injustícies i tot allò que ens convertirà en una societat millor"

FOTOGRAFIES: Amando Romero / JCF

El punt i final de la nit d'exaltació de la Fallera Major de València 2018 i la seua Cort d'Honor ho ha posat Pirotècnia Caballer amb un Castell de Focs Artificials que s'ha disparat en els jardins del riu Turia.

Si vols tornar a vore la Exaltació aci teniu. Video de JCF


L´acte de la Exaltació de la Fallera Major Infantil serà a les 18h.

Per aon es pot seguir en Directe la retransmisió.....

Levante Televisión a les 17:00h 7 TeleValencia a les 17:30h F TV Valencia a les 17:30h La Ocho mediterráneo a les 17:20h Streaming JCF a les 17:30h aprox.

I a partir de les 17:45h en el nostre perfil de Twitter. @VFalles

17 visualizaciones0 comentarios
bottom of page