top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

La JLF anuncia a Manolo Catalán com a pregoner de les falles de Dénia 2018 i a Valentín Alcalá com a


El president de la Junta Local Fallera de Dénia, José Vicente Benavente, va anunciar aquest dimecres, durant la celebració de les finals dels Jocs Fallers, dos dels noms que protagonitzaran les falles 2018.

El jove Valentín Alcalá, de la falla Oeste, serà l´encarregat de dissenyar el cartell que il.lustrarà les falles d´enguany. D´aquesta manera, la Junta Local Fallera aposta per joves fallers vinculats al disseny per a aquesta important tasca.

Valentín Alcalá té 24 anys i estudia 2n de Disseny de Producte a l´Escola de Disseny de València, i es va mostrar molt agraït a la Junta per confiar en ell. Sobre el disseny, Valentín només va avançar que no deixarà indiferent a ningú i que seran diversos cartells. El proper mes de gener es realitzarà la presentacio oficial de les seves creacions.

L´altre nom important d´aquestes falles és el de Manolo Catalán, pregoner d´enguany.

Manolo Catalán és faller des de l´any 1980. Primer a la falla Saladar, districte al que va pertànyer com a faller infantil fins l´any 1987, i després en la falla Centro, comissió a la qual pertany des de llavors i en la qual ha desenvolupat la major part de la seva vida fallera. Tant és així que ha ostentat el càrrec de president en dues ocasions, en els anys 2004 i 2006.

El pregoner de les falles 2018 ha coordinat l´elaboració de llibrets tant de la Falla Cambro, com de la Falla Saladar i Paris Pedrera, obtenint múltiples premis tant a Dénia com a València. També ha participat en la confecció de guions per a la Falla Saladar, obtenint pràcticament tots els premis de critiques de la nostra ciutat, en col.laboració amb Charly Martí.

És, juntament amb Lluís Grimalt i Sisco Silvestre, guionista habitual de les Presentacions de la Falla Centro, guanyadora els dos últims anys a la secció de grans. A més forma part de l´equip de confecció de carrosses de la falla Centro, així com de l´equip de Cus-Cus de la Falla Centro que ha col.laborat aquest plat en diferents comissions falleres.

A la seva carrera fallera cal sumar-li la pertinença a la Junta Local Fallera presidida per Jaume Bartomeu des de 2011 a 2015, on va ser vicesecretari més d´encarregat de les Presentacions de les Falleres Majors de Dénia amb Juan Céspedes.

Manolo Catalán posseeix la medalla d´or amb fulles de llorer i diamants de la JLF i la Medalla d´Or de la Falla Centro, uns reconeixements que ara augmenta amb el seu nomenament com a pregoner 2018.

L´acte de presentació del pregoner i l´autor del cartell va comptar amb la presència de les falleres majors de Dénia, Melani Ivars i Carla Vinaroz i les seues corts d´honor.


8 visualizaciones0 comentarios
bottom of page