top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Entrevista Representants 2018 Falla Creu i Mislata


La Falla Creu i Mislata en ha convidat al seu casal, per fer una entrevista als màxims representants de les Falles 2018.

Tenim el plaer de parlar amb la Presidenta; Amparo Felip Gómez i amb la Fallera Major; Beatriz Cuesta Vergara.

Començem l´entrevista amb la Fallera Major, Beatriz.

Conta´ns com eres? Sóc una persona responsable, alegre i amiga dels seus amics.

Estudies o Treballes? Treballe com a fisioterapeuta

Què significa per a tu ser Fallera Major? Jo crec que es un somni, estava esperant prou de temps i al fi ja ha arribat.

Des de cuant eres fallera? Des de que vaig nàixer fins als quatre anys en una falla de Mislata, i des de els set o huit de la Creu.

Quins actes t´ha agraden mes i quins menys? Jo crec que els que més la Proclamació, la Presentació i l´Ofrena i el que menys no sabria quin dir-te.

Com t´ho pases amb les Falleres Majors i Presidents del Sector? Molt bé, son una passada i és lo millor que me porte.

Segle XVII o Segle XIX? Pues aquest any, és el primer amb el del Segle XIX i m´agradat un montó, peró també m´agrada molt el del Segle XVII.

Banda de FM si o no? Jo crec que si, es el instintiu per a la Fallera Major i el te que portar.

I per a la comissió? A mi m´agrada la banda també, peró en la Creu es porta la caramba i és una bona idea.

Les xarcies socials son importants per a les Falles? Crec que son molt importants, per a que ens pugen coneixer de tota València, d´Espanya i del món.

Animaries a altres xiques a que sigen Fallera Major? Si per descomptat.

Quin és el teu indumentarista? Tinc 3. Loli me ha fet un; Juani d´aci de Mislata me ha fet un altre i Mari Luz de Roa el de la Presentació.

I perruquer? Isabel Moreno 3 monyos o 1 monyo? 3 monyos

Ara unes preguntes ràpides.

Un animal? Girafa

Un color? Blau o verd

Una pel.lícula? Orgullo y Prejuicio

Plat favorit? Truita de creïlles

Un grup musical? Maldita Nerea

Una serie de TV? Major Crimes

Un programa de TV? Operación Triunfo

Platja o muntanya? Muntanya

Masceltà o focs d´artifici? Els dos

Plantà o cremà? Plantà

Moltes gràcies Beatriz.

Torn per a parlar amb la Presidenta, Amparo Felip.

Que ens pots contar de la Falla Creu i Mislata? Pues la Falla Creu i Mislata fou fundada en el any 1926, ens queden 6 o 7 anys per a fer el centenari, i el meu iaio va ser un dels fundadors de la falla i jo sóc de la falla des de que vaig nàixer fa 52 anys.

Durant tot l´any feu activitats? Conta´ns algunes. Enguany des de que sóc presidenta, lo que precurem tots els mesos que hi hagen festes, doncs hi han festa mexicana, festa de sarao flamenco, processons tot l´any, després Sant Joan, mig Any Faller, Proclamació de Bea, que va ser una festa que va vindre molta gent, Betlem, que des d´Abril estan montant-lo. Tots els mesos hi ha alguna cosa. També ferem la primera Concentració Motera en juliol, va ser la primera i fa 15 dies ferem el primer tardeo, que va vindre molta gent a la festa.

Com es viuen les Falles a Mislata? En Mislata hi ha molta germanor, les set comissions estem molt unides, ens juntem en l´Agrupació, en assamblees de presidents, i després normalment hi ha molt bona convivencia entre les Falleres Major i Presidents, i si hi ha algun problema estem tots per ajudar-mos.

Sabem que es el teu primer any com a presidenta, pero esta falla la va fundar el teu iaio.

Conta´ns com es la teua vida fallera. La meua vida fallera és, un no parar. En la afonia que porte ja te ho dic tot. Imagina´t, treballe en ceràmica, treballe per a 70 falles, damunt sóc la presidenta, no pare, no pare (rises) Però m´ho estic passant de meravella. Jo treballe per a falles molt imporatnts de València, per a Junta Central Fallera, i estic en contacte en moltíssimes comissions de València.

Canviaries alguna cosa d´esta gran festa? Per què? No canviaria res, sóc molt tradicional, Aixó si, lo que estem fent enguany és obrir les portes del casal a tot el món.

Sobre les polemiques que ha fet el President de JCF. ¿Què et pareix que Pere Fuset haja estat un bon temps sense assistir a les assamblees de Presidents? Ahh eixa pregunta no es fa! Avore jo.... no vaig a banyar-me. No , no, no, preferisc no contestar. (rises)

Ara unes qüestions ràpides.

Mascletà o focs d´artifici? Mascletà

Plantà o cremà? Plantà

Per acabar l´entrevista ens agradaria que convidareu a la gent que no vos conega a que vingen a la vostra falla i si els agrada que s´apunten.

Presidenta: La Falla Creu i Mislata esta oberta a tots els veïns, a tots els valencians, mislaters, o de qualsevol lloc que vingen, estarem encantats de rebre´ls. Me dona igual que sigen fallers o no, aci teniu les portes obertes.

Fallera Major: Jo el màteix que a dit Amparo, als no fallers, que vingen se ho van a passar molt be, tots els mesos fem coses diferents i de segur que venen una vegada, tornen.

Moltes gràcies a les dos. Esperem tornar prompte!!

27 visualizaciones0 comentarios
bottom of page