top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Les Falles de Gandia competiran per obtindre 3 banderins a la falla que millor tracte la diversitat



Reunits els màxims representants de les 23 comissions gandianes, s’ha decidit aquesta nit a l’assemblea de la Federació de Falles, otorgar 3 banderins a la millor escena integrada a un monument que tracte ladiversitat sexual, de gènere i familiar. Amb els premis es pretén estimular el tractament respectuós de la realitat homosexual, trans, lèsbica i bisexual així com reconèixer els valors d’ironia, crítica, gràcia, enginy i encert dels monuments fallers quan tracten aquesta temàtica. El Jurat serà nomenat per Junta de Govern de la Federació de Falles i per l’Ajuntament de Gandia estant composat per un mínim de tres persones, i la seua resolució serà inapel·lable. La visita del citat Jurat s’efectuarà el 16 de març als monuments.

Aquesta iniciativa ha estat desenvolupada per la Regidoria D’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, la qual ha volgut potenciar el tractament correcte i just de la diversitat sexual, de gènere i familiar.

D’entre les falles presentades, s’atorgarà tres premis únics, que consistirà en tres banderins’ i una recompensa econòmica de 1.000 euros a repartir entre els 3 premiats. L’estandard s’otorgarà el proper 16 de març a la plaça Major. Es podran presentar totes les falles de qualsevol categoria o secció de la ciutat de Gandia. El Jurat valorarà principalment el tractament de les escenes o el monument que aborden la realitat de lesbianes, gais, trans i bisexuals i contribuisquen a la normalització i visibilitat de les persones LGTBI.

Les falles, una vegada més, demostren que són un col·lectiu revindicatiu i a més que alberga a la societat en general.

8 visualizaciones0 comentarios
bottom of page