top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Nuria Llopis ha lluit el trage ‘Fallera Major Infantil de Gandia’ en color ‘Gris Nube’



Trage de la FMI de Gandia. "Gris Nube"

El trage que ha lluit Núria Llopis Carrasco a la seua presentació és del segle XIX i ha sigut teixit amb el model exclusiu ‘Fallera Major Infantil de Gandia’ pels telars de la ‘Companyia Valenciana de la Seda’. S’ha teixit sobre un fons de seda tintat expressament per a Núria, al que han batejat ‘GRIS NUBE’, entramat amb 12 colors de diferents games, destacant els roses i blaus, i el detall dels llaços que tanquen el ram de flors que van en groc antic. Les pintes són un treball exclusiu obra de Castelló-Castelló Ciselladors i el motiu central de les quals és l’Escut de la ciutat de Gandia.

Quant a l’adreç, ha estat realitzat per la casa Carmelo García i és el tradicional model de barqueta o balconet, anomenat així perquè els seus penjolls de perles imiten una cortineta que dóna el nom de barca. Està muntat amb perla natural i pedres de Swarovski. Xapat en or de 22K. Porta a joc l’anell, el collar i polsera de 5 voltes de perla natural.

Quant a les manteletes que llueix Núria han sigut brodades per a ella per Filles de Carmen Esteve, Estan realitzades en cadeneta artesanal sobre tul de seda brocades en daurat i milers de lluentons metàl·lics de dues grandàries. Aquest és un treball totalment artesanal i el dibuix que reprodueix pertany a l’arxiu de la casa, sent adaptat per a Nuria, tenint en compte el dibuix i grandària de la falda.

Respecte a les randes, són antigues de la firma Juanma M’Encanta. Han sigut triades especialment fent joc amb el trage i les manteletes. L’ahuecador és el model Felisa de la firma La LLar del Fil, adaptat a l’altura de Nuria i necessitats de la tela. La xambreta i pololo són també de La LLar del Fil. Es tracta d’un treball llencer confeccionat amb batista fina, randes de valencie i xicotetes baines. Les enaigües són un record familiar de la seua tia Lola, confeccionada tota a mà amb randes de valencie i alençon. Els calcetins són un model teixit en seda, personalitzats amb el seu nom, obra d’Elvira Bella.

Les sabates són de Sandal, i estan fets en el Teler dels Germaníes. És el model ‘borlas’. És tipus guant, ja que el forro va cosit a la tela per a evitar que es formen arrugues en l’interior. El pentinat és una creació d’Ana, de Differens Spa. Ana és la seua perruquera des que Núria s’ha vestit i qui millor coneix els seus gustos.

15 visualizaciones0 comentarios
bottom of page