top of page
  • Foto del escritorDe festa en festa

Entrevista Representants Falla Río Tajo - Cavite


La Falla Río Tajo - Cavite ens ha convidat al seu casal, per fer una entrevista als màxims representants de les Falles 2018.

Tenim el plaer de parlar en Rubén Moreno Aláez President, Gema Muñoz Fernández Fallera Major i a Rocío Solis Cebolla Fallera Major Infantil.

Moltes gràcies als tres per conviar-nos, i comencem l´entrevista.

Comencem pel futur de la festa fallera.

Rocío Solis, Fallera Major Infantil.

Explica´ns com eres? Soc graciosa, amable, divertida, m´agraden les Falles, coneixer a mes persones, estar amb els meus amics, pasar-ho molt bé amb la meua familia.

Què estudies? 4 de primaria

Què t´agradaría ser de major? Professora

Des de quant eres fallera? Des de xicoteta

Vestit de valenciana o del segle XVIII? De valenciana

Quins actes t´agraden més i quin menys? ¿Per què? L´ofrena el que més per què anem a vore a la Mare de Déu, i el que menys la cremà.

Què significa per tu ser la Fallera Major Infantil? Significa que... com m´agrada ser fallera, jo un dia els vatg dir als meus pares que volia ser Fallera Major Infantil, i ells hem van dir que cuant siga major que seria.

Animaries altres xiquetes a què visqueren la mateixa experiencia que estàs vivint com a Fallera Major Infantil? Si

Quin és el teu indumentarista? No ho se

I perruquer/a? la mama

Ara 6 ràpides:

Un animal ? l´ óss panda

Un color? Blau

Una pel.lícula? ----

Platja o muntanya? Platja

Mascletà o focs d´artifici? Mascletà

Plantà o cremà? Plantà

Moltes gràcies Rocío.

Continuem l´entrevista amb la Fallera Major; Gema Muñoz

Conta´ns com eres? Bona vesprada, jo soc una persona senzilla, amiga dels meus amics, leal i forta una persona forta.

Estudies o treballes? Estudie i treballe (es riu)

Ens seguixes? En quina xarxa? Si, si, sobretot via a través del meu president, que es de molt ajuda, en la xarcies socials, a mi personalment hem costa un poquet, jo soc mes artesana (es riu) pero be, si

Què signfica per tu ser Fallera Major? Es un somni, i respresentar a tota la falla i es un orgull.

Des de quan eres fallera? En esta comissió fa 2 anys, i de tota la vida, desde xicoteta era fallera de la falla meu barri, be aon vivía en els meus pares.

Quins actes t´agraden més i quins menys? Per què? Jo et diría l´ofrena també, per què es un acte molt emotiu, es un dia i es un moment, en el que passen al mateix temps, un montó d´ emocions i de sentiments i per a mi es molt especial. I el que menys, nose, per dirte algo, la cremà, em dona pena que s´acabe la semana fallera, pero també te el seu punt que m´ agrada. (es riu)

Vestit de valenciana o del segle XVIII? Del segle XVIII

Animaries altres xiques per ser Fallera Major? Si

Quin és el teu indumentarista? Cercavila

I perruquer/a? Beatriz Gómez

Ara dos ràpides:

Mascletà o focs d´artifici? Focs d´artifici

Plantà o cremà? Plantà

Moltes gràcies Gema.

Pasem a parlar amb el President, Rubén Moreno.

Què ens pots contar d´esta comissió? Pues una comissió, que el tipic que diuen tots que tots som una familia, pero que es una comissió que te molta força de voluntat, es una comissió que espenta tot alhora, qué a passat per un transit de fa 3 o 4 anys, que erem 150 fallers i ara som quasí 250, la gent esta molt a la falla, es una comissió que no te dubte de quina es la seua falla i que te els sentiments molt a flor de pell, i estic molt content, ademés es una comissió que te una edat mitjana molt baixa esta en la mitjana entre 30 o 40 anys, quassi tota la comissió es major, hi han activitats per a gent major, pero si que es deveres, tant ixa gent, com els infantils tenim uns 80, donen vida a la falla.

Durant tot l´any feu activitats? Conta´ns algunes? Si, tenim per a les persones majors aunque poden jugar tots, tenim un equip de petanca, que son molt bons, i quasi sempre están guanyant en JCF, en el sector, i han activitats de parxis, truc, excursions per als xiquets, fem moltes activitats per exemple, les d´enguany, hem començat, la festa rociera, hem tingut la festa de Sant Joan que se va a celebrar el dissabte 24 de juny, després tenim una semana cultural, será una sorpresa ja que tenim asi a les implicades, poc mes podem dir, (rises) i deveres tots els messos, fem alguna activitat especial.

Des de quan eres president? 2 anys, bueno 3 ara

Canviaries alguna cosa d´esta gran festa? Per què? Si, canviaria, ara tenim una lluita amb els talls de carrer, les falles ara tenim que ser associasions , som les uniques associasions, que tenim permís per a dos talls de carrer mentres unes altres associasions tenen mes de dos, i estem varallant-mos, per a que et façes una idea, aci som 250 i aci es difícil de ficar a 250 persones, i necesitem el carrer, aleshores utilitzem un per a la proclamació d´elles que será en setembre o en octubre i l´altre en Sant Joan i per a la semana fallera.

Ens seguixes? En quina xarxa? Si

Ara dos qüestions ràpides.

Plantà o cremà? Plantà

Mascletà o focs d´artifici? Mascletà

Gràcies Rubén.

Per acabar esta entrevista amb els representants 2018, ens agradaría que féreu una crida a tots els nostres seguidors perquè s´apunten a la vostra falla.

Rocío: Què aquesta falla es molt bonica i que hi han moltes persones, que ajuden i recolçen a totes les persones per a què pugeren estar en la falla i què s´apunten a la falla per què es fan moltes coses bones i divertides.

Gema: Bé, jo porte poquet de temps ja ho dit avanç, pero be, de la falla ja coneixia a gent que ja estaba a puntada i men vatg animar, que sobretot hi ha molta joventut, molt xiquets, moltisima activitat, per a la gent jove, per als menuts, i en general, som bona gent, molt col.laboradora i se esta molt agust (rises)

Rubén: Jo, mes que fer una crida, vatg a convidar a la gent a que vinga, tenim les portes obertes, per exemple en Sant Joan, per a que vingen i estiguen en la Falla Río Tajo - Cavite, no hi ha cap diferencia si eres faller o no, estem encantats de que vinga la gent i que millor forma de vore que hi ha es vindre i probrar-ho i si vols aci estem.

Moltes gràcies als quatre per este ratet amb vosaltres.

Esperem tornar prompte per a fer-vos una altra visita.


Representants 2018

18 visualizaciones0 comentarios
bottom of page